Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Video: Halo redt F2-coureur Gelael in horrorcrash op Spa-Francorchamps

Afgelopen weekend verloor de racewereld Anthoine Hubert na een verschrikkelijke crash. In diezelfde crash ontsnapte Sean Gelael aan ernstig letsel, doordat de halo een brokstuk van een andere auto ervan weerhield de cockpit te benaderen.

Bovenaan aan Raidillon is het Sean Gelael die letterlijk tussen de brokstukken van het het gecrashte drietal Giuliano Alesi, Anthoine Hubert en Juan Manuel Correa rijdt. De Indonesiër kan het gebueren zonder kleerscheuren navertellen, niet in de laatste plaats omdat zijn bolide is voorzien van een halo. Op beelden van de crash is te zien hoe een brokstuk van één van de andere auto's over het asfalt stuitert, precies hoog genoeg om richting de cockpit van Gelael te vliegen. Het is uiteindelijk de halo die hem beschermt, waardoor hem mogelijk ernstig letsel bespaard is gebleven. Het is niet voor het eerst dat de halo haar waarde heeft bewezen. Vorig jaar tuimelde Fernando Alonso na de start op Spa-Francorchamps met zijn McLaren over de Alfa Romeo Sauber van Charles Leclerc, waarna de sporen op de halo van de Monegask duidelijk lieten zien hoeveel geluk hij had gehad.

1169013885967450114

Here’s the hit it protected him from, that could’ve been really bad https://t.co/sEsfJO4hkv pic.twitter.com/dkbO6JFBlC — jack (@Payne24h) 3 september 2019

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'