Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Video: Mazepin haalt woede van collega-coureur op de hals

Nikita Mazepin maakt weinig vrienden in de Formule 1. Nadat hij in Bahrein tijdens de kwalificatie al de zogeheten gentlemen's agreement doorbrak, zo deed hij dat tijdens de kwalificatie in Imola opnieuw. Kind van de rekening: Antonio Giovinazzi, die niet bepaald blij was met zijn

Aan het einde van het eerste deel van de kwalificatie was het even dringen geblazen toen de klok sneller dan verwacht terug tikte naar nul. Nikita Mazepin kon niet wachten en zette aan, waardoor hij de ronde van Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi, die voor hem reed, verpestte. De Italiaan kon zijn eigen tijd daardoor niet meer verbeteren en Q1 was uiteindelijk zijn eindstation. Via de teamradio was de Italiaan woedend, zo is hieronder te horen. Artikel verder onder de video.

deG9_ziKMCQ

Na afloop verscheen Giovinazzi voor de microfoon van onder meer RacingNews365 waar hij - inmiddels al wat afgekoeld - nogmaals zijn onvrede uitte. "We hebben een afspraak, met elke coureur, dat je ruimte moet laten tussen twee auto's om een snelle ronde aan te kunnen zetten. Op het rechte stuk reed hij opeens achter me, en toen naast me." "Hij heeft dus zijn eigen ronde verpest, maar ook mijn ronde. Ik weet niet waarom hij het zo doet", verzucht hij. Hij denkt dat hij zonder de fratsen van de Rus Q2 had kunnen halen. "Op dat moment stonden we P14 en ik kon mijn tweede ronde niet afmaken. We hadden dus zeker voor Q2 kunnen gaan", zo klinkt hij geïrriteerd. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan de zeventiende plek. Mazepin was zich na afloop van de kwalificatie echter van geen kwaad bewust. "Toen ik tijdens mijn opwarmronde bij bocht zeventien kwam, zag ik een auto of vijf langzaam rijden. De eerste daarvan was een Mercedes en die ging heel langzaam. Geen idee wie, maar misschien was dat nodig voor zijn banden", herinnert de Haas-coureur zich. "Ik wachtte netjes in de rij en respecteerde de afspraken. Toen kreeg ik te horen dat er nog tien seconden te gaan waren en dat ik moest pushen. Achter me kwamen er nog twee wagens en zij wilden ook gaan, dus toen ging ik op het gas. Antonio zag het ook, maar ik zat heel dicht op hem. Toen had ik geen andere keuze dan te gaan", aldus Mazepin.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'