Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meerā€¦
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Video: F2-titelaspiraties Schumacher lopen deuk op na bijzondere crash in kwalificatie

In aanloop naar het finaleweekend van de Formule 2 heeft Mick Schumacher een tegenvallende kwalificatie gekend. Haastige spoed is zelden goed, merkte de Duitser toen de tijd op de klok weg tikte en hij nog geen ronde had neergezet. Hij crashte namelijk met Roy Nissany.

Ook de Formule 2-coureurs moeten dit weekend de 'oval' trotseren in Bahrein. De titelstrijd ligt nog open, dus de kwalificatie voor de feature race op zaterdag is enorm belangrijk voor het verloop van het weekend. Mick Schumacher kende een zwaar teleurstellende kwalificatie, en zal zaterdag slechts vanaf de achttiende plaats starten. In de chaotische kwalificatie op het korte circuit sneed hij een van zijn collega's af die vervolgens achterop zijn bolide schoof. Zijn grote concurrent in de titelstrijd, Callum Ilott, deed het wat beter dan de Duitser. Hij zal zaterdag vanaf de negende plaats starten. Het verschil tussen de twee coureurs is veertien punten in het klassement, waardoor het de komende twee dagen nog heel spannend kan worden. Tegelijkertijd was het Yuki Tsunoda, de beoogde vervanger van Daniil Kvyat bij AlphaTauri, die zichzelf een goede dienst bewees. Hij pakte de poleposition en liet een goede indruk achter. Er loopt overigens ook nog een onderzoek naar Schumacher naar aanleiding van zijn crash, die hieronder is terug te kijken.

1334900205456666626

HUGE implications for the championship?! šŸ˜³ Leader Schumacher collides with Nissany in qualifying and is set to start towards the back of the grid šŸ˜± #SakhirGP šŸ‡§šŸ‡­ #F2 pic.twitter.com/nW3acVSCS0 ā€” Formula 2 (@FIA_F2) December 4, 2020

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden