Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Video: Verstappen wint esports-race met 0,001 seconde verschil

Max Verstappen heeft wederom bewezen ook in de virtuele racewereld over een indrukwekkende snelheid te beschikken. In een kwalificatiewedstrijd won de Nederlandse Formule 1-coureur een wedstrijd in de Porsche iRacing Cup met een wel héél klein verschil.

Video
Naar nieuwsoverzicht © Porsche iRacing Cup

In een sensationele slotfase op de Daytona International Speedway wist Max Verstappen tegenstander en professioneel esporter Thibault Cabauzon maar nét achter zich te houden. Het uiteindelijke verschil tussen de beide heren bedroeg slechts één duizendste van een seconde, wat tevens het kleinst mogelijke verschil is op iRacing.

In zijn Porsche 911 GT3 reed Verstappen tegen het einde van de wedstrijd al ver vooraan, maar zijn kansen op een zege werden enkele ronden voor het vallen van de vlag nog groter toen de twee koplopers elkaar van de baan reden. Verstappen nam na dit incident de leiding over en gaf deze niet meer uit handen.

Het had weinig gescheeld of Cabauzon had de eerste prijs van hem afgenomen, zo bekent Verstappen na afloop van de race. "Dankzij de slipstream had hij Cabauzon minder luchtweerstand, waardoor hij harder kon dan ik. Eenmaal naast mij kreeg hij ook nog eens de 'side draft', dat hielp hem ook weer."

In de video hieronder kun je de laatste ronden van de race bekijken. Vanaf 33:15 minuten zie je de laatste seconden van de wedstrijd.

2 reacties

    Video De revolutionaire, nieuwe ophanging van Verstappen