© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vierde startpositie voor Max Verstappen bij GP Groot-Brittannië

15 jul. 2017 15:07 Ruud Dimmers 0 reacties
De kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië werd een prooi voor Lewis Hamilton. De Brit trakteerde zijn fans op een pole en bleef Sebastian Vettel voor. Max Verstappen noteerde de vijfde tijd, maar start morgen als vierde door een gridstraf bij Bottas.

Lewis Hamilton pakt pole bij thuis GP, Max Verstappen kan niet mee met Mercedes en Ferrari

De kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië begon op een natte baan. Alle coureurs kwamen in actie op de intermediates, maar de regen was al snel voorbij. Op een opdrogende baan vlogen de tijden omloog.

Een spannende Q1 zorgde voor de nodige verrassingen. Daniel Ricciardo was snel onderweg, maar viel stil met een motorprobleem en veroorzaakte een rode vlag. Dit betekent dat de Australiër morgen een inhaalrace moet rijden en als voorlaatste de race start.

De baan werd droger en droger en het werd dringen voor de coureurs. Max Verstappen liet zijn talent als regenrijder zien en klokte snelle tijden. Het was Fernando Alonso die de gok nam en op supersofts de snelste tijd noteerde! Hulde voor de Spanjaard!

Afvallers: Stroll, Magnussen, Wehrlein, Ericsson en Ricciardo

In Q2 kwamen alle coureurs op supersofts in actie. De baan droogde snel op en het voordeel van regenrijders als Verstappen en Hulkenberg verdween dan ook. De tijden doken naar beneden en de gebruikelijke namen vonden we weer vooraan terug. 

Het was dringen voor de laatste posities in de top 10 en Stoffel Vandoorne verraste met een tiende positie. Knap was de vijfde positie van Nico Hulkenberg die Max Verstappen voorbleef.

Afvallers: Palmer, Kvyat, Alonso, Sainz en Massa

In Q3 ging het er echt om en werd de strijd voor de pole wederom een duel tussen Ferrari en Mercedes. Lewis Hamilton pakte de koe bij de horens en noteerde een 1.27,2 en trok een gat van twee tienden naar Vettel. Daarachter waren het Bottas en Raikkonen.

Max Verstappen kon in zijn Red Bull niet mee met het geweld van de twee topteams en gaf in zijn eerste run één seconde toe. Het bracht hem de vijfde positie. In het vervolg van de kwalificatie kon de Nederlander zijn positie niet meer verbeteren, waardoor hij morgen als vierde start vanwege de gridstraf van Bottas.

In de laatste run was het Lewis Hamilton die zijn tijd nog verder wist te verbeteren. Kimi Raikkonen start als tweede met een achterstand van een halve seconde, voor teamgenoot Vettel. Max Verstappen moest liefst 1,5 seconde toegeven en klokte de vijfde tijd.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen