Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vierde tijd Max Verstappen, crash voor Sirotkin in derde training

Max Verstappen heeft een vierde tijd genoteerd tijdens de derde vrije training. Een crash van Sirotkin gooide roet in het eten van de Nederlander, die geen snelle run kon rijden. Vooraan was het Sebastian Vettel die zich eindelijk eens van voren liet zien.

In de openingsfase van de derde vrije training was het voor de coureurs zoeken naar grip. Diverse coureurs schoten weer kortstondig van de baan, maar crashes bleven uit. Het was Sebastian Vettel die zich ruim aan kop van het veld nestelde met een 1.43,1. Een tijd die nog ruimschoots langzamer was dan de snelste tijden van de vrijdag. De toenemende wind zorgde voor een extra hindernis voor de coureurs. Bocht 16 bleek voor veel coureurs een flinke uitdaging en zo zagen we onder anderen Hamilton, Grosjean en Perez zich daar vergalopperen. Voor Romain Grosjean was het niet zijn enige momentje van de training. De Fransman worstelde continu met de afstelling van zijn Haas en stond met regelmaat naast de baan.

Het wachten was op de kwalificatieruns van Ricciardo en Verstappen. De beide heren reden voornamelijk long runs. Pas in de slotfase van de training zagen we de titelkandidaten in actie op een nieuwe set van de ultrasofts en doken de tijden naar beneden. Sebastian Vettel verbeterde zijn tijd naar een 1.43,0 voor teamgenoot Raikkonen. Hamilton en Bottas gaven bijna een halve seconde toe op de Ferrari-coureur. In de eerste sector was Lewis Hamilton razendsnel met een 35,8, maar in de middelste sector verloor de Mercedes-coureur veel tijd. Pas in de laatste tien minuten ging Ricciardo de baan op voor zijn snelle run, maar juist op dat moment crashte Sergey Sirotkin in de muur. Hierdoor volgde een code rood, waarbij de tijd gewoon doorliep. In de slotminuten gingen alle coureurs de baan op, maar was er zeer veel verkeer op de baan. Max Verstappen kwam niet tot een spectaculaire rondetijd, maar wist wel een vierde tijd te noteren. Snelste man was Sebastian Vettel, voor Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen en Max Verstappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"