Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Vietnam 2020

Vietnam werpt extra hindernissen op voor Italiaanse F1-teams vanwege Coronavirus

Het wordt voor een aantal Italiaanse partijen steeds lastiger om goed voorbereid aan het vertrek te staan tijdens de Grand Prix van Vietnam. Naast het feit dat Italianen verplicht een visum moeten aanvragen om het land binnen te komen, moet men vanuit Italië ook nog eens twee weken in quarantaine.

Vietnam circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © GP Vietnam

En daarmee werpt de Vietnamese overheid een extra hindernis op voor de uit Italië afkomstige partijen uit de Formule 1, zoals Ferrari, AlphaTauri en Pirelli. Voor hen wordt het immers onmogelijk om na de Grand Prix van Bahrein terug te vliegen naar Italië, daar al het werk uit te voeren dat altijd tussen twee races gedaan wordt, om vervolgens weer richting het oosten te vliegen. De enige optie die ze hebben is van Bahrein naar Vietnam te reizen.

Want zoals het het er nu naar uitziet, gaat de eerste Grand Prix van Vietnam gewoon door. Zoals ook nu echter wel weer blijkt, volgen de updates over het Coronavirus elkaar in rap tempo op en dus lijkt niets honderd procent zeker tot het moment dat het licht boven het nieuw aangelegde stratencircuit daadwerkelijk op groen gaat.

Vooralsnog gaat enkel de Grand Prix van China definitief niet door op het geplande tijdstip in april. De openingsrace, de Grand Prix van Australië die over een kleine twee weken verreden moet worden, zou volgens recente nieuwsupdates niet in gevaar zijn.

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur