Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf data om met rood te omcirkelen in eerste seizoenshelft 2019

Het kalenderjaar 2019 is een maandje oud en de eerste autoraces zijn inmiddels in de geschiedenisboeken verdwenen. Renger van der Zande boekte samen met Fernando Alonso een prachtig succes na de 24-uursrace in Daytona, maar voor welke wedstrijden moeten we gedurende de rest van de eerste seizoenshelft van 2019 thuisblijven?

Als redactie van Racingnews365 zijnde, willen we natuurlijk het liefst élke race zien. Omdat dit artikel ietwat aan de lange kant zou worden mochten we al onze tips hier plaatsen, houden we het bij vijf data die je absoluut met rood moet omcirkelen in je agenda!

17 februari: Daytona 500 Wát, Racingnews365? NASCAR? Jazeker. De Daytona 500 vormt als vanouds de opener van het NASCAR-seizoen en in het derde weekend van februari, daags voor de eerste wintertest in de Formule 1, is er niets lekkerder dan met hotdogs en bier op de bank zitten en een autorace kijken. De Daytona 500 is het pareltje van de NASCAR-kalender en de coureurs gaan voor deze race net iets verder tot het gaatje. Voor degene die niets met NASCAR heeft - probeer ten minste deze wedstrijd, het is de moeite waard. Ohja, en het scheelt je een zondagavondje televisieprogramma's kijken die je vrouw wil zien. 10 maart: Grand Prix van Qatar Het competitieve motorraceseizoen begint op 24 februari met het WK Superbike, twee weken later is het aan de MotoGP en haar juniorklassen om het jaar 2019 af te trappen. Zoals gebruikelijk vindt de seizoensopener plaats op het Losail International Circuit in Qatar, waar onder kunstverlichting de eerste Grand Prix van het jaar wordt afgewerkt. Marc Márquez, Valentino Rossi, Maverick Viñales, Johann Zarco, Andrea Dovizioso en de rest mogen hun kunsten vertonen. Spektakel gegarandeerd!

Op 10 maart start Marc Márquez zijn jacht naar wereldtitel nummer acht 17 maart: Grand Prix van Australië Ja, dûh! De seizoensstart van de Formule 1 - mocht je de datum nog niet in je hoofd hebben geprent, doe dat dan nu direct. Op zondag 17 maart, de derde zondag van de derde maand, begint het Formule 1-seizoen 2019 en zoals het hoort doet het Albert Park Street Circuit in Melbourne dienst als gastheer. 26 mei: Grand Prix van Monaco, Indianapolis 500 én Coca-Cola 600 Op de laatste zondag van mei slapen wij nooit. Waarom niet? De Grand Prix van Monaco vult het middagprogramma, 's avonds staat de illustere Indianapolis 500 op ons te wachten en in de nacht wordt de overgebleven trek gestild met de Coca-Cola 600. Deze drie wedstrijden worden onder de noemer belangrijkste van het jaar geschaard, zeker de Indy 500. Wie daar wint, kan nooit meer onherkenbaar over straat in de Verenigde Staten - vraag dat maar aan Arie Luyendijk.

Will Power won de meest recente editie van de Indianapolis 500 15 en 16 juni: 24 uur van Le Mans Goed, we zeiden 'omcirkel vijf data' en het zijn er feitelijk gezien zes, maar dan moeten ze de 24 uur van Le Mans maar laten beginnen om middernacht. In het derde weekend van juni staat de raceklassieker in Noord-Frankrijk weer op het programma en wederom zal Fernando Alonso aan de start verschijnen. Met hem nog pak 'm beet honderdvijftig rijders die allen hopen op die ene overwinning, die hen tussen de grootste autocoureurs aller tijden zal plaatsen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'