© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vijf dingen die ons opvielen bij de Formule 1 GP van Bahrein 2018

10 apr. 2018 10:30 Jan van der Burgt 0 reacties
De weinig enerverende openingsrace in Australië kreeg een spectaculairder vervolg in Bahrein. Er werd ingehaald, er werd gebotst en kleine teams knokten zich opeens een weg naar voren.

Mercedes niet langer de gedoodverfde favoriet

1. Inhalen kan gewoon in de Formule 1

Het is niet zo dat alle spoedvergaderingen over het inhaalprobleem in de Formule 1 gecanceld kunnen worden, maar in Bahrein werd er in ieder geval weer ingehaald. Daar hadden de coureurs nog steeds wel hun DRS-systemen voor nodig, maar het is was in ieder geval niet zo droevig gesteld als in Australië. Lewis Hamilton haalde bij één fraaie actie zelf drie mannen tegelijk in. Wow!

2. Red Bull kan Mercedes aanvallen

Het is jammer dat Lewis Hamilton en Max Verstappen elkaar raakten. De Nederlander zette zijn RB14 brutaal naast de W09 van Hamilton. Een Mercedes die wordt aangevallen door een Red Bull. Dat hadden we wellicht (nog) niet voor mogelijk gehouden. Laten we hopen dat er na deze ene poging nog veel herkansingen volgen, liefst met een meer succesvolle afloop dan afgelopen zondag. Mercedes lijkt in ieder geval niet meer dominant.

© Getty Images / Red Bull Contentpool

3. Beste Honda-resultaat in drie jaar tijd 

Lange tijd was het onduidelijk waar Honda nu echt toe is staat is. In de wintertests zat het er goed bij, maar in Australië leek het team toch weer kopje onder te gaan. Maar Toro Rosso blijkt met de Honda-motor achterin toch echt te kunnen zwemmen. In ieder geval wel met Pierre Gasly achter het stuur. De vierde plaats was Honda’s beste resultaat sinds de terugkeer in de Formule 1 in 2015.

 4. Williams wordt met de week slechter 

“We zien eruit als idioten.” De uitspraak van Sergey Sirotkin vat waarschijnlijk ieders mening treffend samen. Het team van Williams gaat voor geen meter. De auto ziet er goed uit, wordt er gezegd, maar blijkbaar komen de cijfers uit de windtunnel en alle andere simulaties niet overeen met de praktijk. Williams lijkt na enkele seizoen van wederopstanding en aan kunnen haken met de top het lelijke eendje van de Formule 1 te worden. 

5. Sauber lelijke eendje-af

De ene zijn dood is de ander zijn brood. Als Williams afzakt tot slechtste team, stijgt Sauber in de rangschikking in ieder geval één plek. Marcus Ericsson steeg er in Bahrein zelfs acht, van de zeventiende plaats op de grid naar P9 aan de eindstreep. Het is een flinke opsteker voor het team dat op eigen kracht sterker geachte teams achter zich wist te houden. Een mooi begin voor het Zwitsers-Italiaanse consortium.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen