Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf dingen waar we naar uitkijken tijdens de Formule 1 GP van Oostenrijk

Over een paar uur gaat de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring van start. Dit zijn de vijf dingen waar wij heel erg naar uitkijken.

Derde podium op rij voor Max? Max Verstappen pakte drie podiumplaatsen in de laatste vier races. De Nederlander is na een moeizame start van het seizoen weer helemaal terug. Met de vierde startplaats heeft hij een mooi uitzicht op het podium, al mag er normaal gesproken worden verwacht dat de Ferrari's en de Mercedessen sneller zijn dan de Red Bulls. De Nederlander hoopt vooral een goede race te rijden en uit de problemen te blijven. Ook dat kan natuurlijk door pech of incidenten van anderen de weg naar het podium zijn. De opmars van Sebastian Vettel Sebastian Vettel reed in de kwalificatie Carlos Sainz in de weg in diens vliegende ronde en daarvoor kreeg de Duitser een gridstraf. De derde startplaats werd zodoende de zesde startplaats. Dat betekent dat hij zich op jacht naar het podium voorbij enkele tegenstanders moet zien te werken die normaal gesproken niet heel makkelijk aan de kant gaan. Vlak voor hem staat de Haas-bolide van de verrassend sterke Romain Grosjean. Het volgende slachtoffer zou Max Verstappen moeten worden en ook die laat zich niet zo makkelijk verschalken. Kimi Raikkonen zal normaal gesproken geen probleem moeten zijn voor zijn teamgenoot. Kansen voor Kimi Raikkonen Maar wat nu als Sebastian Vettel niet zo gemakkelijk voorbij komt aan mannen als Grosjean en Max Verstappen? Kimi Raikkonen oogt het hele weekend al snel en als hij in staat is om het tempo van de Mercedessen bij te benen, moet hij misschien voor eigen kansen kunnen en mogen gaan. In een tijd waarin de geruchten over een afscheid van Kimi Raikkonen harder klinken dan ooit kan The Iceman wel een topresultaat gebruiken.

Bottas vs. Hamilton Oei, wat staat Mercedes er met én de nieuwe motor én het nieuwe chassis opeens goed voor. De eerste rij kleurt op de Red Bull Ring volledig zilvergrijs, met Valtteri Bottas op poleposition. Wat zou het voor hem eens lekker zijn als hij nu wél naar die verdiende zege toe kan rijden. Hoeveel man-tegen-man gevechten tussen Bottas en Hamilton hebben we eigenlijk al gezien in het verleden? Niet bijster veel. Zou Mercedes Bottas en Hamilton überhaupt die vrijheid gunnen? De incidenten tussen Hamilton en Rosberg uit het verleden suggereren van wel, dus laat maar zien! Flikt Charles Leclerc het weer? Eigenlijk moet je tegenwoordig één schuin oog standaard gericht houden op die dekselse Charles Lecrerc. Voor je het weet rijdt hij weer in de top tien, zonder dat je ook maar een idee hebt van hoe hij daar terecht is gekomen. Leclerc is een talent om de vingers met het oog op de toekomst bij af te likken, maar in de kantlijn laat hij nu ook al geweldige dingen zien. Kan de Monegask er vijf puntenfinishes in zes races tijd van maken? De gridstraf van vijf plaatsen maakt dat er niet eenvoudiger op, maar het zou ons inmiddels al niet meer verbazen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'