© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Vijf dingen waar wij naar uitkijken tijdens de GP van Canada

10 jun. 2018 18:17 Ruud Dimmers 0 reacties
Over minder dan twee uur begint de Grand Prix van Canada op het stratencircuit Gilles Villeneuve. Een circuit waarop we vaak spectaculaire races zien. Waar kijken wij naar uit tijdens deze editie?

Wederom vuurwerk in Canada?

1. De wederopstanding van Max Verstappen

Na diverse moeilijke weekenden staat Max Verstappen er dit weekend. Snelste in alle drie de vrije trainingen en een perfecte kwalificatie. Vanaf de derde startpositie mag de Nederlander proberen om minimaal een podiumplaats te veroveren.

2. Hypersoft vs. ultrasoft

Door de tactische keuze van Red Bull om op de hypersofts te starten krijgen we een mooi tactisch spel tussen de topteams. Mercedes en Ferrari starten op de hardere ultrasoft band. 

In theorie is de hypersoft band de snelste band, maar slijt deze ook sneller. Max Verstappen hoopt in de eerste ronden aan te kunnen vallen, doordat deze band sneller op temperatuur is en dan meer grip heeft. Mercedes en Ferrari verwachten dat de Red Bull-coureurs hun banden binnen tien ronden al oproken en een (te) vroege stop moeten maken.

3. Safety car(s)

In Canada gebeurt er eigenlijk iedere race wel iets. De lay-out van het circuit is eenvoudig, maar de muur is nooit ver weg. Daarbij zijn de chicanes erg tricky, want een foutje en je kust de muur. 

Het circuit is een aanslag op de motor en de remmen door de grote snelheidsverschillen. Wij hopen op een ouderwetse GP van Canada met volop actie en ook een 'goede' crash. Wie kust er dit jaar de wall of champions?

4. Lance Stroll

De thuisrace van Lance Stroll. Vanaf een zestiende positie mag hij proberen om WK-punten te veroveren voor thuispubliek. Vorig jaar lukte het hem, maar dit jaar worstelt hij met de zeer povere Williams.

Kan local hero Stroll schitteren, of eindigt zijn race na een nieuwe touche met de muur?

5. Hamilton vs. Vettel

In het WK gaat Hamilton aan de leiding, maar in Monaco finishte hij achter Vettel en vandaag start hij slechts als vierde. Met Vettel op pole en een voorsprong van veertien punten moet Hamilton naar voren tijdens de race.

De Brit was de afgelopen jaren nagenoeg onklopbaar in Canada, maar dit weekend loopt het nog niet lekker. Vettel daarentegen reed een sublieme kwalificatieronde en is gebrand op (eindelijk) weer een zege. De Ferrari-coureur staat al vier races droog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen