© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vijf F1-hoogtepunten van Max Verstappen in 2018

14 aug. 2018 08:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Het Formule 1-seizoen 2018 kende voor Max Verstappen tot aan de zomerstop de nodige hoogte-en dieptepunten. Racingnews365 belicht vijf hoogtepunten van Max Verstappen na 11 van de 21 verreden races.

Hoe Max Verstappen het tij wist te keren

GP Azerbeidzjan
Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan weten Max Verstappen en Daniel Ricciardo allebei het maximale uit de RB14 te persen. Dat gegeven brengt hen dichtbij elkaar en het levert een gevecht op dat op het scherp van de snede wordt uitgevochten. De twee kemphanen geven elkaar geen centimeter toe, wat prachtige beelden oplevert. Max Verstappen laat zijn racecraft zien, evenals Daniel Ricciardo.

Nadat Red Bull al talloze keren opgelucht adem kon halen, gaat het toch nog mis met het Red Bull-tweetal. Ze gaan samen van de baan af tot woede van de teamleiding. De Grand Prix kan evengoed als dieptepunt worden aangemerkt, maar het verbeten duel tussen twee teamgenoten staat iedereen nog helder voor de geest.

GP Spanje
Max Verstappen heeft bij aankomst in zijn Spanje al een bak aan kritiek over zich heen gekregen. Hij heeft door eigen toedoen kostbare punten laten liggen en staat een straatlengte achter op de mensen waarmee hij om de titel hoopte te strijden. In Spanje doet hij echter alle kritiek verstommen als hij probleemloos, een touche met de onoplettende Lance Stroll daargelaten, het Mercedes-duo op het podium vergezelt met P3.

GP Canada
Twee races later arriveert Verstappen op het Circuit Gilles Villeneuve met de zure nasmaak van de dramatische verlopen GP van Monaco nog op de lippen. Voorzien van een nieuwe motor maakt hij het karwei af wat hij vorig jaar door problemen moest staken. Het pakt zijn tweede podium van het seizoen na een even indrukwekkende kwalificatie waarin hij beslag legde op de derde startplaats.

© Getty Images / Red Bull Contentpool

GP Frankrijk
De Grand Prix van Canada vormt het startschot voor een indrukwekkende reeks podiumplaatsen, waabij Max Verstappen steeds een treetje hoger mag klimmen. Zo ook op het 'nieuwe' Paul Ricard. Na de schermutselingen tussen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas schuift Max Verstappen op naar de tweede plaats, om die vervolgens enkel na zijn eerste en enige pitstop kortstondig af te staan. Langzaam maar zeker dicht Max Verstappen het gat naar de directe concurrenten, al laat hij weten de titel al uit zijn hoofd te hebben gezet.

GP Oostenrijk
De Grand Prix van Oostenrijk lijkt op voorhand voor Red Bull Racing een kwestie van overleven. De Brits-Oostenrijkse formatie zou vanwege de Renault-motor flink aan vermogen tekortkomen op haar eigen omloop. De kwalificatie wijst dat ook uit, aangezien Mercedes de eerste startrij bezet en Ferrari de tweede. Red Bull volgt op gepaste afstand, maar een dag later is alles anders.

Red Bull doktert razendsnel een briljante strategie uit als de virtual safety car in het leven wordt geroepen. Max Verstappen duikt naar binnen terwijl de rest langzaam over het rechte stuk hobbelt. Lewis Hamilton doet dat op racepace en verliest de leiding aan Max Verstappen, die het op briljante wijze afrondt. Niemand heeft het nog over het ongelukkige begin van het seizoen. Max Verstappen is de grote held van de eerste triple header in de Formule 1.

Wat zit er nog in het vat?
Of Max Verstappen in 2018 nog meer hoogtepunten aan zijn palmares toe kan voegen zal in grote mate afhangen van hoe Renault Red Bull nog ter dienst wil zijn in 2018 na het aangekondigde afscheid tussen beide partijen. Red Bull was op papier de favoriet in Hongarije, maar kwam niet in de buurt van eremetaal. Het is te hopen dat Red Bull en Max Verstappen in Singapore hun favorietenrol wél waar kunnen maken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen