Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Vijf keer dat Verstappen en Vettel elkaar in de haren vlogen

Sebastian Vettel en Max Verstappen kwamen elkaar weer eens tegen tijdens de Grand Prix van Japan. Als de beide coureurs in elkaars buurt zijn is een ding zeker: saai wordt het nooit.

Mexico 2016

Wat een saaie race leek te worden, mondde uit in een spektakelstuk in de laatste ronden. Verstappen lag op de derde plaats en reed op oude banden. Zijn podiumplaats kwam zwaar onder druk te staan toen Vettel aan kwam vliegen op verser rubber. Met hand en tand verdedigde de Nederlander zijn podiumplaats, tot hij zijn rempunt miste aan het einde van het rechte stuk. De Red Bull-coureur reed vol gas over het gras om zijn weg in bocht drie te vervolgen vóór Vettel.

Dit tot groot ongenoegen van de Duitser die witheet werd en zijn woedde richting wedstrijdleider Charlie Whiting met veel gevloek en getier liet blijken. Verstappen kreeg een tijdstraf van vijf seconden, maar stond al bijna op het podium toen Vettel daar aan kwam lopen. De Duitser nam plaats op de derde plaats, maar verloor deze aan Daniel Ricciardo omdat ook hij een tijdstraf kreeg.

België 2016

Het had de dag van Max Verstappen moeten worden. Vanaf een tweede startpositie in de aanval op zachtere banden dan de concurrentie. Bij de start ging het direct mis: de start van Max was slecht en hij kwam in het gedrang met de beide Ferrari’s. In La Source probeerden de coureurs om met drieën de hairpin in te duiken. Verstappen raakte Raikkonen die op zijn beurt teamgenoot Vettel raakte. De race van alle drie de coureurs was verpest. Volgens de wedstrijdleiding was er sprake van een race-incident.

Singapore 2017

De crash van het seizoen 2017! Wat een klapper tussen de beide Ferrari's en Max Verstappen. Sebastian Vettel startte op de vochtige baan vanaf poleposition, maar zag de Nederlander langszij komen. De als derde gestarte Kimi Raikkonen had een raketstart en passeerde Verstappen aan de linkerzijde, juist op het moment dat Vettel de Red Bull begon te knijpen.

Ruimte om uit te wijken was er niet voor Verstappen en een crash tussen de volledige top drie was onvermijdelijk. Ondanks de complete ravage volgde er geen straf, maar bestempelde de wedstrijdleiding het als race-incident.

China 2018

Wat had het een mooie overwinning moeten worden voor Max Verstappen, maar echt alles mislukte door de dadendrang van de Nederlander. Met nieuwe, zachtere banden was hij veel sneller dan de Mercedessen en Ferrari’s. Een poging om Hamilton op spectaculaire wijze in te halen mislukte jammerlijk en bij de hairpin aan het einde van het rechte stuk ging het mis met Vettel.

De veel snellere Verstappen was te ongeduldig en dook in een gat dat er niet was. Beide coureurs spinden en verloren de nodige plaatsen. De wedstrijdleiding bestrafte Verstappen met een tijdstraf van tien seconden.

Japan 2018

Het was weer de race van Max versus de Ferrari’s. In de eerste ronde kwam Verstappen in aanraking met Kimi Raikkonen bij de chicane. Hiervoor bestrafte de wedstrijdleiding hem met een tijdstraf van vijf seconden. Enkele ronden later was het de beurt aan Sebastian Vettel.

De Duitser was aanzienlijk sneller dan Verstappen, maar veel te ongeduldig. Bij het ingaan van Spoon dook hij in een gat dat er niet was. Vettel lanceerde Verstappen en spinde zelf. De Red Bull liep daarbij schade op maar Verstappen kon zijn weg als derde vervolgen en finishte op deze positie. Vettel reed nog een inhaalrace en finishte als zesde. De wedstrijdleiding bestraft het incident niet, maar bestempelde het als een race-incident.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto