Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2024

Vijf knotsgekke F1-transfers die dit jaar werkelijkheid kunnen worden

Nu Lewis Hamilton al vrij vroeg heeft aangekondigd dat hij vanaf 2025 voor Ferrari gaat rijden, is Silly Season volledig losgebarsten. Het is zomaar mogelijk dat er wat knotsgekke transfers gaan volgen. RacingNews365 zet vijf opties op een rij.

XPB 1228593 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Normaal gesproken zien we ieder jaar wat nieuwe namen op de Formule 1-grid. 2024 is echter een zeldzame uitzondering op die regel, want alle coureurs zijn bij hun team gebleven. Het gevolg is wel dat heel wat coureurs over een aflopend contract beschikken.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton voedde een knotsgek Silly Season door deze winter aan te kondigen dat hij vanaf 2025 voor Ferrari gaat rijden. Zijn transfer zette de markt meteen in vuur en vlam, want er komt sowieso een vacante positie bij Mercedes vrij en dat kan een kettingreactie ontketenen. RacingNews365 zet vijf potentiële transfers voor je op een rij.

Alex Albon naar Red Bull

Alex Albon is de afgelopen twee jaar de smaakmaker van de Formule 1 geweest, waardoor zijn waarde flink steeg. De coureur was een belangrijke schakel in de opmars van Williams en dat gaat uiteraard gepaard met interesse van andere teams. Albon heeft meerdere opties, maar tot nu toe lijkt Red Bull op poleposition te staan om de Thais-Britse coureur terug te halen. Het team uit Milton Keynes zou naar verluidt Albon al benaderd hebben.

Albon werd eind 2020 door Red Bull aan de kant gezet, omdat hij naast Max Verstappen niet geweldig presteerde. Sergio Perez verving hem, maar de Mexicaan verkeert nu ook niet in de beste vorm. Zo zou er zomaar een nieuwe kans kunnen ontstaan.

Een knelpunt is zijn Williams-contract. Teambaas James Vowles onthulde dat Albon tot en met eind 2025 vastligt en als hij geen ontsnappingsclausule heeft, wordt een overstap een lastig verhaal.

			© XPBimages
	© XPBimages

Carlos Sainz naar Stake F1

Carlos Sainz werd het slachtoffer van de Ferrari-transfer van Hamilton en het is waarschijnlijk dat de Spanjaard naar Stake F1 gaat vertrekken. Dat heeft uiteraard met de toekomst van doen, want in 2026 neemt Audi het volledige team over.

Sainz heeft sterke banden met het Duitse merk door zijn vader, Carlos Sainz sr, die de Dakar Rally met Audi wist te winnen. Daarom zou een overstap vrij logisch zijn. Sainz sr. zei eerder ook al dat hij zijn zoon had geadviseerd om goed naar Audi te kijken.

De afgelopen seizoenen waren de prestaties van Sainz wisselend, maar de coureur wist in 2023 wel op geniale wijze de Grand Prix van Singapore te winnen. Zijn kwaliteiten werden daar nog maar eens onderstreept. Al met al zou het verrassend zijn als Sainz níet naar Stake F1/Audi vertrekt.

			© XPBimages
	© XPBimages

Fernando Alonso naar Mercedes

Fernando Alonso wees een Mercedes-overstap resoluut van de hand tijdens de onthulling van de nieuwe Aston Martin, maar het is een feit dat de ervaren Spanjaard een belangrijke rol op de transfermarkt vervult. De tweevoudig wereldkampioen heeft sinds zijn comeback nog geen overwinningen gepakt, maar bewees in 2023 dat hij nog steeds alle kwaliteiten in huis heeft om de positie bij Mercedes te vervullen.

De Zilverpijlen zullen waarschijnlijk eerder intern naar Esteban Ocon en Andrea Kimi Antonelli kijken, al hangt dat bij de laatstgenoemde coureur ook af van zijn prestaties in de Formule 2. Als Antonelli nog een jaar moet rijpen in 2025, zou Alonso weleens een optie kunnen zijn voor Mercedes. De Spanjaard heeft immers wel vaker voor bijzondere transfers gezorgd...

			© XPBimages
	© XPBimages

Valtteri Bottas naar Williams

Als Albon zou overstappen, moet Williams op zoek naar een ervaren vervanger. Valtteri Bottas zou de ontwikkeling van het team met vertrouwen kunnen leiden. Uiteraard hangt dat dan weer af van Sainz, maar als hij naar Stake F1 vertrekt, kan Bottas zomaar naar Williams overstappen. Vergeet ook niet dat Bottas bij Williams aan zijn Formule 1-carrière begon.

De Fin werkte bij Mercedes ook samen met Vowles en kan het team vooruit helpen. Bottas vertrok acht jaar geleden bij het team en deed dat met een goede verstandhouding. Mocht Williams een positie moeten vullen, kan Bottas een gegadigde zijn.

			© XPBimages
	© XPBimages

Sergio Perez naar Formule E

Wees niet verbaasd als Red Bull Perez na dit seizoen vervangt. Wellicht zit de Mexicaan dan zonder stoeltje en biedt de Formule E uitkomst. Bij Red Bull bleek wel dat Perez een hart onder de riem nodig heeft om ervoor te zorgen dat hij op zijn best presteert.

De Formule E kan goed bij zijn vaardigheden passen, aangezien je verschillende gebieden intensief moet managen tijdens de race. Na zijn lange dienstverband in de koningsklasse verdient Perez het ook om stevig in de schijnwerpers te staan, in plaats van dat hij in de schaduw van een dominante kracht moet acteren.

			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull