Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf maatregelen die de Formule 1 neemt tijdens eerste GP's

Als vanaf 5 juli de Formule 1 weer van start gaat, worden er diverse maatregelen getroffen om de races voor iedereen veilig te laten verlopen. Met die maatregelen moet het coronavirus buiten de deur worden gehouden.

Regelmatig testen

Iedereen die op het circuit komt, word regelmatig getest op het bijdragen van het coronavrius. Externe medische teams zullen de tests uitvoeren gedurende de raceweekenden. Iedereen moet sowieso een negatieve test kunnen overleggen om überhaupt het circuit binnen te komen.

Besloten evenementen

Het mag duidelijk zijn: tijdens de eerste bevestigde Formule 1-races zit er geen publiek naast het circuit. Ook VIP-gasten en partners zijn voorlopig niet welkom: "Fans zijn hopelijk snel weer welkom als het veilig genoeg wordt geacht, maar tot die tijd blijven de tribunes leeg en blijft de paddock een stuk rustiger."

Kleinere teams

Elk team reist met een beperkte delegatie af naar de Grands Prix, zowel de Formule 1-teams, als de afvaardigingen namens de Formule 1, de FIA en Pirelli. Om dit voor elkaar te krijgen worden bepaalde functies op afstand vormgegeven, zoals bijvoorbeeld het verzorgen van televisie-uitzendingen. Aanwezigen zullen bovendien met hun eigen groep volledig afgezonderd van andere groepen leven.

Geïsoleerd reizen

Al het personeel dat de race bijwoont reist met hun besloten groepen en met een negatieve coronatest vanuit huis op zak. Chartervliegtuigen worden door de Formule 1 ingezet en ook het vervoer van en naar het circuit gebeurt geïsoleerd.

Social distancing

Het is het meest gehoorde begrip in coronatijden en ook in de Formule 1 staat deze simpele maatregel centraal. Vaste tradities als het spelen van het volkslied, podiumceremonies en bijeenkomsten in cool down rooms worden aangepast op deze maatregel.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"