Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf Nederlandse beloften volgens Giedo van der Garde

Eerder deze week werd bekend dat Giedo van der Garde aan de slag gaat als bondscoach van de KNAF. In die rol krijgt hij te maken met het grootste talent van Nederlandse bodem.

In gesprek met Motorsport noemt Van der Garde vijf jonge coureurs die wat hem betreft de meeste potentie hebben om groot te worden in de sport. Nyck de Vries gaat dit seizoen voor niets minder dan de titel in de Formule 2. Het zou niet misstaan op zijn cv waar wereldtitels in het karten en de Formule Renault 2.0 op prijken. Van der Garde is duidelijk: "Als Nyck de Formule 1 wil bereiken, moet hij de titel winnen." Ook Richard Verschoor is geen onbekende van het grote publiek. De jongeman werd aangesteld als Red Bull-coureur toen de hype rond Max Verstappen ongekende proporties begon aan te nemen. Inmiddels heeft hij afscheid genomen van het talentenprogramma van Red Bull en staat hij aan de vooravond van zijn tweede volledige seizoen in de Formule Renault 2.0.

Rinus van Kalmthout is voornamelijk overzees actief. Daar maakt hij indruk door in de juniorcategorieën de nodige races te winnen. Van der Garde: "Ik vind het mooi dat hij voor Amerika heeft durven kiezen. Daar kan hij rekenen op steun van Jumbo en de support van niemand minder dan Arie Luyendyk." Tijmen van der Helm is relatief onbekend. De jongeling komt in 2018 in de kartsport uit voor het team van Ralf Schumacher. Van der Garde ziet in hem 'een talent om de gaten te houden': "Laatst werd hij uit de wedstrijd gereden, waarna hij helemaal terug naar voren wist te rijden. Een prima inhaler dus." Als laatste spreekt Van der Garde zijn bewondering uit voor de sterke persoonlijkheid van Glenn van Berlo . Ook hij is komend seizoen actief in de kartsport en wel voor het team van Alex Zanardi. Na een moeizame start van het seizoen, verwacht Van der Garde mooie daden van Van Berlo.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"