© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vijf onderwerpen die het Formule 1 nieuws gaan domineren in 2018

02 jan. 2018 06:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Een nieuw jaar, een nieuw Formule 1 seizoen. Volop kansen voor iedereen? In ieder geval volop optimistische woorden van alle rijders en coureurs. Het wordt een jaar met diverse vernieuwingen, waaronder de introductie van de Halo. Welke onderwerpen gaan de F1 domineren in 2018?

Waar kijken wij naar uit in 2018?

1. De Halo

De nieuwe cockpitbescherming voor de Formule 1 coureurs is omstreden. Autosportbond FIA vond de komst van de lelijke 'teenslipper' noodzakelijk, maar negen van de tien teams stemden tegen de invoering. Omdat het een veiligheidsissue betreft heeft de FIA een veto. 

Met de Halo verandert het uiterlijk van de F1-bolides drastisch. De Halo kreeg veel kritiek en zal dat ook in 2018 krijgen. Formule 1 auto's zijn in een klap niet langer sexy! Daarbij komt dat er nog geen enkel team is dat een serieus aantal ronden getest heeft met de Halo. Na eerste kennismakingen klaagden coureurs over het zicht, met name bij hoogteverschillen.

Daarbij komt ook dat coureurs door de Halo aanzienlijk meer tijd nodig hebben om in of uit de auto te klimmen. Bij crashes of gevaarlijke situaties is dit een heikel punt. 

De Halo zal het nieuws domineren de komende maanden.

© Red Bull Contentpool

2. De nieuwe Formule 1 motoren

Liberty Media presenteerde eind 2017 de plannen voor de nieuwe F1-motoren. Deze moeten vanaf 2021 de fel bekritiseerde hybride opvolgen. Het streven is naar motoren die technisch veel eenvoudiger zijn, waardoor de verschillen tussen de fabrikanten kleiner worden. Daarbij komt dat de fabrikanten minder ontwerpvrijheid krijgen .

Ferrari stond op haar achterste poten en dreigde de F1 te verlaten. Ook Mercedes en Renault zijn tegen de voorgenomen veranderingen. In 2018 valt het definitieve besluit over de toekomst van de F1-motoren.

3. Max Verstappen

De Red Bull-coureur hoopt dat hij dit jaar mee kan strijden voor de wereldtitel. In 2017 was het een jaar vol met pech voor de Nederlander. De hoop is gevestigd op de nieuwe Renault-motor, maar de Franse leverancier kon de afgelopen jaren niet op tegen Mercedes.

Met de Verstappen-hype in Nederland is er bijna iedere dag wel nieuws rondom de jonge ster die de Formule 1 op zijn kop zet. 

4. Liberty Media

De nieuwe eigenaren van de Formule 1 hebben ambitieuze plannen. In 2017 zagen we diverse aanpassingen, zoals grotere fanzones en de plannen omtrent de motoren. Dit jaar gaan we meer zien van de toekomstvisie van de Amerikanen.

Welke Grand Prix komen erbij? Worden de plannen voor de nieuwe generatie F1-auto's van 2021 al concreter en belangrijker: Durft Liberty echt de heilige huisjes omver te schoppen? Denk daarbij aan een budgetplafond, een betere verdeling van het prijzengeld, het afpakken van de 100 miljoen startpremie van Ferrari etc. etc.

5. Mercedes

Wie doorbreekt de dominantie van Mercedes? Vier keer op rij won het team beide wereldtitels! In 2017 kon Ferrari lange tijd mee in het titelgevecht, maar de Duitser sloegen de Italianen na de zomer knock-out. De Mercedes-motor was nog altijd een klasse apart.

Kunnen Red Bull en Ferrari in 2018 echt een gooi doen naar de titel? De verwachtingen zijn wederom hooggespannen, maar we moeten tot de GP van Australië wachten alvorens we weten wat de pikorde wordt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen