Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf van de meest gedenkwaardige Verstappen-uitspraken

Max Verstappen is een racer in hart en nieren. Soms gaat dat gepaard met gepeperde, bijzondere of hilarische uitspraken, die hij in voor- en tegenspoed maakt. Een verzameling van de meest opvallende.

Groot-Brittannië, 2017

Max Verstappen laat zich tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2017 niet kennen als hij de degens kruist met Sebastian Vettel. Daarbij raken de banden van de twee coureurs elkaar, waarop Verstappen de volgende woorden via de teamradio zegt.

Volgens mij wil hij botsautootje spelen ofzo

Oostenrijk, 2019

Max Verstappen startte vanaf de eerste rij, maar na een zogeheten 'poepstart' viel hij terug en leek zijn kans op een overwinning voorbij. Maar nee, na een prachtige inhaalrace, waarbij hij achtereenvolgend de beide Mercedes- en Ferrari-coureurs verschalkte en als apotheose een heroïsche strijd met Leclerc uitvocht, zorgde alle adrenaline voor een heerlijke ontlading direct nadat hij over de finish reed.

YES BOOOOYS COME ON

Azerbeidzjan, 2017

De Grand Prix in de straten van Bakoe in 2017 was een knotsgekke, maar helaas kon de Red Bull-coureur geen rol spelen in het Red Bull-feestje, aangezien de race door toenmalig teamgenoot Daniel Ricciardo werd gewonnen. In ronde 12 van 51 kreeg Verstappen namelijk te maken met Renault-motorproblemen. Het was niet voor het eerst en dat bleek wel uit de woorden van Verstappen via de radio.

Here we go again...

China, 2018

Aan het begin van de Chinese Grand Prix in 2018 liet Verstappen zich van zijn beste kant zien en verschalkte hij toenmalig Ferrari-coureur Kimi Raikkonen al na enkele bochten op fraaie wijze. Dat het een fraaie inhaalactie was, bleek uit de woorden van Verstappen via de radio, waarna zijn engineer hem meteen waarschuwde: "Niet te hebzuchtig worden Max, rustig aan nu."

See ya f*cking later son!

De Verenigde Staten, 2019

Misschien wel de meest legendarische woorden, of in ieder geval woorden die iedereen nog in het geheugen gegrift staan zijn de woorden die Verstappen afgelopen seizoen zei toen Ferrari plots wat langzamer bleek nadat de FIA een technical directive had uitgegeven omtrent de motorregels.

Tja, dat krijg je als je stopt met vals spelen

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje