© Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Vijf vragen in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije

29 jul. 2018 08:45 René Oudman 1 reacties
De eerste, tweede en derde vrije training zitten erop, de kwalificatie is afgewerkt en de stofwolken zijn opgetrokken. Wat rest is de Grand Prix van Hongarije: alleen de wedstrijd zelf laat nog op zich wachten. Zondagmiddag om 15.10 uur doven de lichten boven het rechte stuk, maar welke vraagstukken vormen de rode draad op de Hungaroring?

Gaat er überhaupt worden ingehaald?

De coureurs voorspellen weinig goeds. “Dit wordt een gevalletje follow the leader”, sprak Brendon Hartley, die zich trouwens keurig als achtste kwalificeerde, op zaterdagmiddag. Oftewel: inhalen is zo goed als onmogelijk op de krappe Hungaroring, helemaal nadat de auto’s sinds begin 2017 breder zijn geworden. Lewis Hamilton is wat dat betreft favoriet voor de eindzege, maar de Ferrari’s waren ijzersterk op het droge. Wat ons bij de tweede vraag brengt..

Kan Mercedes haar uitgangspositie omzetten in resultaat?

Met de quotes van de rijders in het achterhoofd moet Mercedes de Grand Prix van Hongarije kunnen winnen. Hamilton en Valtteri Bottas vertrekken vanaf de plaatsen één en twee en zodoende is er strategisch meer mogelijk omtrent het afdekken van de Ferrari’s. Bovendien is Hamilton de ongekroonde koning van de Hungaroring: de Brit won vijf van zijn elf in Hongarije verreden Grands Prix.

Houden uitblinkers kwalificatie hoofd boven water?

Carlos Sainz, Pierre Gasly en Brendon Hartley zullen alle drie op beide oren hebben geslapen. Ze presteerden boven hun kunnen tijdens de Hongaarse kwalificatie en werden respectievelijk beloond met een vijfde, zesde en achtste startplaats. Met een hongerige Max Verstappen én Daniel Ricciardo in de buurt valt te betwisten of het drietal hun plaatsen kan behouden, maar een goede sloot punten zou voor elk van de drie rijders een zegen zijn. Of zit er wellicht nog meer in het vat?

Maken de Red Bulls hun weekend nog goed?

Ricciardo moest koste wat kost motorcomponenten laten vervangen voor de Duitse Grand Prix, om daar maar een gridstraf in te lossen. Want, zo meende Red Bull, de Hungaroring zou hen een exceptionele kans op de overwinning op kunnen leveren. Hoe anders ziet de wereld er op de zondag voor de race uit. Met een zevende en een twaalfde startpositie lijkt het weekend nu al te zijn verpest. Hebben Verstappen en Ricciardo voldoende reserves om hun Red Bull-bazen zondagavond alsnog een leuk feestje te kunnen bezorgen?

Weet Vandoorne het herstelproces voort te zetten?

Het was wel erg zielig om Stoffel Vandoorne te zien zwalken over de Hockenheimring. De Belg reed werkelijk geen deuk in een pakje boter en wie hem zag huishouden in de juniorklassen, weet dat hij absoluut véél beter kan. Het halve Formule 1-veld van tegenwoordig is in het verleden al eens verslagen door Vandoorne en de McLaren-coureur zit gewoon even in de hoek waar de klappen vallen. Met zijn oude chassis wederom onder het achterwerk probeert de Belg een beetje zelfvertrouwen terug te krijgen en ook al verliep de kwalificatie niet geheel naar wens, houdt Vandoorne de vingers toch gekruisd voor de race. Wij duimen met Stoffel mee voor een goed resultaat.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen