© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vijf waanzinnig mooie races van Ricciardo in dienst bij Red Bull

26 nov. 2018 15:57 Ruud Dimmers 0 reacties
Aan de samenwerking tussen Daniel Ricciardo en Red Bull Racing aan het einde van dit jaar een einde. De Australiër kende zijn doorbraak bij het topteam en liet met regelmaat fantastische dingen zien.

Canada 2014

De eerste zege van Daniel Ricciardo! En hoe! Vanaf een zesde startpositie leek zelfs een podiumplaats al te hoog gegrepen, maar de wedstrijd kende een bijzonder verloop. De beide Mercedessen domineerden de race, tot ze met technische problemen te maken kregen. Lewis Hamilton viel zelfs uit, terwijl Nico Rosberg met een haperende MGU-K veel tempo in moest leveren.

In het treintje achter de Duitser was het stuivertje wisselen, maar kwam Ricciardo boven drijven. Pas in de voorlaatste ronde slaagde de Australiër erin om de Mercedes te passeren en zo zijn sensationele eerste zege te behalen.

© Getty Images / Red Bull Contentpool

Grand Prix Hongarije 2014

Een knotsgekke race, zoals we die zelden zien op de Hungaroring. Mede mogelijk gemaakt door moeder natuur, die voor een verfrissend buitje voor de start zorgde. In de openingsfase van de race kwam Ricciardo niet in het stuk voor, maar naarmate de baan droger werd kwam de Australiër als een komeet naar voren.

Met nog enkele ronden te gaan bestond de top drie uit Alonso, Hamilton en Ricciardo. Met een gewaagde inhaalactie in de eerste sector moest de Mercedes-coureur er als eerste aan geloven. Met nog twee ronden te gaan pakte was raceleider Alonso het haasje aan het einde van het rechte stuk.

Ricciardo pakte zijn tweede zege en wat een beauty!

Grand Prix Maleisië 2016

Met Hamilton, Bottas, Verstappen en Ricciardo in de top vier lag een podiumplaats voor de Red Bull-coureurs in het vooruitzicht. In de eerste ronde biedt Vettel de helpende hand door Bottas in de rondte te tikken. De race van de Duitser zit er direct op.

Voor Max Verstappen verloopt de race geweldig, de Nederlander heeft zijn laatste pitstop al gemaakt en ligt achter Ricciardo. Daar waar iedereen verwacht dat de Australiër de deur open zou zetten om zijn snellere teamgenoot voorbij te laten, volgt er een adembenemend gevecht tussen de beide Bulls.

Het geluk is met Ricciardo, want leider Hamilton valt uit met een defecte motor en veroorzaakt een Virtual Safety Car waarop het team Ricciardo en Verstappen naar binnen haalt. Daarmee is het voordeel van de Nederlander verdwenen en racen ze beiden op verse banden naar de finish. Ricciardo weet Verstappen achter zich te houden en pakt zijn enige zege van 2016.

© Getty Images / Red Bull Contentpool

China 2018

Overwinningen zijn bij Ricciardo nooit saai te noemen. In China leek een zesde plaats het maximaal haalbare, tot er een Safety Car-periode komt in de slotfase van de race. De coureurs van Mercedes en Ferrari rijden door, maar de Red Bulls wisselen naar de soft band.

Op de verse en zachtere banden zijn Verstappen (P4) en Ricciardo (P6) in het voordeel. De Australiër pakt direct Raikkonen en Verstappen probeert het bij Hamilton, maar schiet kort van de baan. Daar waar zijn teamgenoot in de mist ging, plaatst Ricciardo een cleane inhaalactie aan het einde van het rechte stuk om Hamilton in te pakken. Een actie die twee ronden later herhaald wordt bij Vettel.

Verstappen probeert het een ronde later ook, maar spint samen met Vettel, waardoor voor Ricciardo de druk van achteren weg is. Het is voor 'the honey badger' alleen nog zaak om leider Valtteri Bottas te verschalken. Met een gewaagde, maar strakke actie pakt Ricciardo de leiding in de race om vervolgens eenvoudig naar de zege te rijden.

© Getty Images / Red Bull Contentpool

Grand Prix van Monaco 2018

Er stond in Monaco geen maat op Daniel Ricciardo. Iedere training sloot hij als snelste af en op zaterdag veroverde hij de poleposition. Tijdens de race domineerde de Red Bull-coureur de race. Er leek geen vuiltje aan de lucht, tot Ricciardo plotseling snelheid verloor.

Een probleem met het hybride deel van zijn Renault-motor zorgde ervoor dat de Australiër zo'n 160 pk tekort kwam op de rechte stukken. Ondanks dit probleem wist hij Sebastian Vettel achter zich te houden, iets dat alleen in het bochtige Monaco kan.

Voor Ricciardo was het gerechtigheid, nadat hij in 2017 door een dramatische pitstop beroofd werd van zijn eerste zege in Monaco.

Overige races

Het zijn slechts vijf voorbeelden waarin Ricciardo liet zien wat voor een uitstekende racer en inhaler hij is. Dit seizoen zagen we de Red Bull-coureur menig maal aan het werk, nadat hij door gridstraffen vanuit de achterhoede moet komen.

In zijn periode bij Red Bull is Ricciardo van een jong talent uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de top van de Formule 1 en een ambassadeur voor de sport.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen