Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Vijf zaken die ons opvielen aan de Grand Prix van Japan

De zeventiende Grand Prix van 2018 zit erop en er kan worden geconcludeerd dat er nu echt een mirakel plaats moet vinden, wil Lewis Hamilton de titel nog verspelen aan Sebastian Vettel. De Brit blonk uit in Japan, maar dat was niet het enige wat opviel. Racingnews365 zet vijf opvallende zaken uit Suzuka onder elkaar.

De Mercedes W09 kan elk circuit aan

Toto Wolff zei het treffen na afloop van de Japanse Grand Prix: “We hebben gewonnen op Monza, we hebben gewonnen in Singapore en we hebben gewonnen op Suzuka.” Kortweg: de Mercedes kan elk type circuit – hogesnelheid, straten- en de combinatie van bochtenwerk en snelheid aan. De kampioenschappen zijn inmiddels praktisch vergeven en dat is niets nieuws in vergelijk met het begin van het weekend, maar het feit dat Mercedes dusdanig heeft doorontwikkeld dat hun wagen absoluut de allerbeste is, is afgelopen weekend bevestigd.

De onmacht van Red Bull ligt daadwerkelijk aan Renault

Het is makkelijk afgeven op een partner, als er samen moet worden gewerkt. Red Bull liet in de afgelopen jaren meermaals weten dat de Renault-motor niet goed genoeg was om mee te strijden om kampioenschappen. Op Suzuka bleek wederom, nadat Red Bull zichzelf ook al verbaasde in Sotsji, dat de RB14 écht een briljant goede wagen is. Als er een Mercedes- of een Ferrari-motor in het achteronder had gelegen, hadden Max Verstappen en Daniel Ricciardo ontegenzeggelijk om meer kunnen strijden dan waar ze nu hun best voor doen.

De nieuwste versie van de Honda-motor is erg goed

Het hierboven beschreven euvel kan volgend jaar worden verholpen. Red Bull Racing en Renault gaan uit elkaar, Honda mag de taken van de Franse krachtbronbouwer overnemen. Dit seizoen werkt Honda als opwarmertje al samen met Toro Rosso en eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de meest recente versie van hun motor – geïntroduceerd in Rusland, voor de eerste keer mee geracet in Japan – bijzonder sterk is, in vergelijking met de blokken waarmee ze in de afgelopen drie seizoenen aan zijn komen zetten. Dat er niet werd gescoord door Toro Rosso, lag niet aan Honda.

No Kevin, no party

In de buitenlandse (met name Britse) media wordt vaak gesproken over Max Verstappen. De algemene opinie is dat de Nederlander leven in de brouwerij brengt, maar de fanatiekeling wil zichzelf daardoor weleens in de vingers snijden. In het middenveld huist een zelfde type rijder: Kevin Magnussen. De net 26-jarige Deen wijkt voor niemand en áls hij zijn huid moet verkopen, dan gaat dat tegen de hoofdprijs. In Japan viel Magnussen in negatieve zin op, maar één ding is zeker: met Magnussen in de buurt is het nooit saai.

Renault zit diep in de problemen

Sinds Renault het team van Lotus overnam, eind 2015, wordt er door de Fransen gesproken over een stappenplan. In seizoen één moesten de wonden gelikt worden, in seizoen twee werd het middenveld aangedaan. Dit jaar, seizoen drie, moet Renault een vierde plek in de strijd om het wereldkampioenschap voor constructeurs brengen. In de beginfase van 2018 ging het de geelzwarten voor de wind, maar momenteel moet de stal alle zeilen bijzetten om niet compleet te verzuipen. Haas komt eraan en men mag bijzonder blij zijn dat Force India voor de Belgische Grand Prix alle punten werd afgenomen, anders was dat team al langszij gevlogen.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen