Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf zaken om op te letten in het komende Grand Prix-seizoen

Daar is-ie dan, het jaar 2019! Voor het tweede achtereenvolgende seizoen staan er 21 Grands Prix in de Formule 1 op het programma, maar er is meer dan alleen de koningsklasse in de autosportwereld. Wat mag je absoluut niet missen in het komende jaar? Racingnews365 zet vijf zaken om op te letten in het jaar 2019 op een rijtje!

Fernando Alonso op jacht naar de Triple Crown of Motorsport Gaat Fernando Alonso de eerste coureur sinds wijlen Graham Hill, en de tweede coureur ooit worden die de drie belangrijkste races ter wereld op zijn naam schrijft? Alonso won in 2006 al zijn eerste Grand Prix van Monaco (een jaar later zegevierde hij overigens een tweede maal in de straten van het prinsdom), om vorig jaar victorie te kraaien na de 24 uur van Le Mans. Het enige ontbrekende partje is de Indianapolis 500 en daar gaat El Nano dit jaar voor de tweede keer in zijn carrière aan deelnemen. Kan u zich het verloop van de vorige editie waarin Alonso startte nog voor de geest halen? Wie van de zes? Het spelletje 'wie van de drie' wordt voor het Formule 1-seizoen 2019 verdubbeld. Met de verhoudingen van 2018 in het achterhoofd en het gebrek aan grote technische reglementswijzigingen lijkt het een optelsom dat de wereldkampioen van dit jaar voor Mercedes, Ferrari of Red Bull Racing uitkomt. Echter, wie van de zes gaat er aan de haal met het WK? Kan Lewis Hamilton of Sebastian Vettel nog een titel aan diens imposante erelijst toevoegen, of slaat Charles Leclerc of Pierre Gasly direct zijn slag in het eerste dienstjaar bij een topteam? En dan zijn daar nog Max Verstappen en Valtteri Bottas - het lijkt een interessant jaar te kunnen worden! Nummer 93 ook in 2019 de nummer één? Naast de bekende vierwielers doet Racingnews365 in 2019 ook uitgebreid verslag van de wedstrijden die worden verreden op tweewielers - gemotoriseerde tweewielers op een circuit, welteverstaan. In de MotoGP is Marc Márquez de gejaagde, aangezien hij in zowel 2017 als 2018 wereldkampioen werd. Kan Márquez ook in 2019 de titel veroveren of laat zijn nieuwe teammaat Jorge Lorenzo weer eens van zich horen in de jacht naar de kroon? Wat kan het Ducati-duo Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci en wat is er mogelijk voor de binnenkort 40 kaarsjes uitblazende Valentino Rossi?

Opleidingsklassen belangrijker dan ooit? Wie de sterren van de toekomst op jonge leeftijd wil spotten, zal een oogje moeten houden op de opleidingsklassen. Vanuit de Formule 2 stromen er voorafgaand aan het komende seizoen drie jongens door naar de koningsklassen, te weten George Russell, Lando Norris en Alexander Albon. De GP3 is opgepimpt en omgedoopt tot Formule 3 en zal een nog belangrijkere stap worden voor jonge rijders om de autosportladder te beklimmen. In de Verenigde Staten hoopt Rinus van Kalmthout ook de laatste trede van de ladder te kunnen beklimmen, om zich uiteindelijk in de IndyCar Series te kunnen vertonen. Welke Nederlanders blinken er dit jaar uit in de voorprogramma's? Elk weekend wel iets om van te genieten Afwachten hoeft niet meer: voor de autosportfan is bijna elk weekend wel actie om te volgen. De Dakar-rally trapt zoals gebruikelijk af, in het tweede weekend van januari staat er ook gelijk al een Formule E-race op het programma. Met 21 Formule 1 Grands Prix is de koningsklasse ook in 2019 razend druk, al spant de Amerikaanse NASCAR nog altijd de kroon. Er staan liefst 36 officiële races op het programma in de belangrijkste NASCAR-klasse, daarnaast zijn er nóg vier races. De winterstop wordt mede dankzij de Race of Champions kort gehouden, tussen de F1-bedrijven door is er voldoende actie dankzij het WEC, de MotoGP, het World Rally Championship en vele andere klassen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"