Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijfde startplaats voor Verstappen, pole voor Vettel in Azerbeidzjan

Sebastian Vettel start morgen vanaf poleposition tijdens de GP van Azerbeidzjan. De Duitser bleef in zijn Ferrari de beide Mercedessen voor. Max Verstappen start vanaf een vijfde positie.

De inleidende beschietingen in Q1 zorgden voor weinig verrassingen in de top. Kimi Raikkonen ging als snelste man door naar Q2, gevolgd door Max Verstappen en Lewis Hamilton. Opvallend was de zesde tijd voor Esteban Ocon die snel onderweg was in de Force India. Achteraan waren de problemen voor Grosjean die geen tijd neer kon zetten door een defect aan zijn versnellingsbak. De beide Toro Rosso's zorgden voor een hachelijk moment door bijna op elkaar te crashen. Voor Stoffel Vandoorne is het een weekend om snel te vergeten, de Belg lag er al in de eerste fase uit. Afvallers Q1: Vandoorne, Gasly, Ericsson, Hartley, Grosjean In het tweede deel van de kwalificatie kozen alle topteams ervoor om te rijden op de hardere supersoft band, met uitzondering van Raikkonen die voor de ultrasofts koos. De Fin noteerde de snelste tijd en werd gevolgd door Hamilton, Bottas en Verstappen. Afvallers Q2: Stroll, Sirotkin, Alonso, Leclerc en Magnussen.

De strijd om de poleposition werd een spannende tussen de topteams. Sebastian Vettel pakte de koe bij de horens met een 1.41,4 en was daarmee liefst drie tienden sneller dan Hamilton en Bottas. Verstappen klokte op een halve seconde achterstand de vierde tijd. In de slotminuten van de training gingen de coureurs tot het uiterste om hun tijd nog verder te verbeteren. De beide Mercedes-coureurs konden geen vuist maken ten opzichte van Vettel. Kimi Raikkonen leek op weg naar de pole maar maakte een grote fout. In de slotseconden dook Ricciardo nipt onder de tijd van Verstappen door. De Nederlander start als vijfde.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"