Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

"Vijftien F1-races op tien verschillende circuits is haalbaar"

McLaren-CEO Zak Brown is ervan overtuigd dat er nog een Formule 1-waardige kalender uit de grond gestampt kan worden. Daarbij is men grotendeels afhankelijk van dubbele races op één circuit.

Zak Brown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

De Formule 1 en de FIA zetten momenteel in op het opnieuw opbouwen van de Formule 1-kalender. Hoe meer races, hoe beter is het devies, maar McLaren-CEO Zak Brown denkt dat vijftien races genoeg kan zijn om een waardig kampioenschap op poten te zetten. Hij acht het bovendien realistisch om dat aantal nog voor elkaar te krijgen.

"Er zijn acht Grands Prix nodig om het stempel wereldkampioenschap op de competitie te kunnen drukken", zo begint hij in gesprek met Autosport. "Ik ben echter optimistisch over de kansen voor meer races dan dat. Ik zou mijn geld wel inzetten op veertien of vijftien races op tien circuits."

Brown gaat er dus vanuit dat in navolging van de Red Bull Ring en Silverstone meer circuits dubbele races zullen organiseren: "Na Oostenrijk en Groot-Brittannië zullen we dat vaker gaan zien, zeker als we tegen problemen met het reizen aan zullen lopen."

"Ik denk niet dat dat op voorhand de intentie zal zijn, maar op enig moment zullen we tegen dat soort problemen aan gaan lopen. We weten dat Oostenrijk er klaar voor is, we weten dat Engeland er klaar voor is, maar we weten niet of er bijvoorbeeld nog een tweede coronagolf komt. Maar als we vijftien races kunnen rijden, mogen we over een heel compleet kampioenschap spreken."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"