Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP

Vijfvoudig wereldkampioen: "Heb genoten van mijn terugkeer op het circuit van Assen"

Mick Doohan mocht tijdens de TT van Assen een demonstratie ronde rijden met zijn Honda NSR500. De vijfvoudig wereldkampioen kreeg het publiek op de banken en werd direct weer door hen omarmd. Voorafgaand aan zijn ronde sprak RacingNews365 Doohan over zijn korte terugkeer in de paddock.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Repsol Honda Team

In het kader van het 60-jarig bestaan van Honda's race-afdeling werden er enkele oud coureurs uitgenodigd waaronder Tetsuhiro Kuwata, Freddie Spencer en Mick Doohan. Laatstgenoemde was blij om weer terug te keren op het circuit waar hij in het verleden zo vaak succesvol is geweest: "Het is al lang geleden dat ik nog eens op het circuit van Assen was, ik denk zelfs voordat er grote veranderingen aan het circuit werden gebracht. Ik moet eerlijk zeggen dat het circuit er in mijn ogen niet interessanter op is geworden. Toch heb ik genoten van mijn terugkeer op het circuit."

"Natuurlijk begrijp ik dat de circuits tegenwoordig met de tijd mee moeten gaan in verband met de veiligheid. De motoren worden steeds sneller, dus zul je soms ook gedwongen zijn om het circuit aan te passen. Toch vind ik het jammer om het circuit nu zo te zien, het was vroeger namelijk echt een spectaculair circuit! Nu is de baan niet meer uniek, maar van de andere kant weten we ieder jaar van te voren al dat er spannende races zullen volgen", aldus een ontspannen Doohan die zichtbaar genoot van een prachtig MotoGP-weekend.

"Daarnaast vind ik ook dat organisator Dorna goed werk heeft geleverd de afgelopen jaren. In alle raceklassen krijgen ze het voor elkaar om spannende races te leveren. Natuurlijk steken er in alle klassen uiteindelijk een aantal jongens bovenuit, maar dat is in iedere sport zo. Toch vermaak ik me als fan en probeer ik nog steeds alle races te volgen."

Op dit moment focust Doohan zich onder andere op de carrière van zoon Jack Doohan, die uitkomt voor Red Bull in de Euroformula Open-klasse.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem