© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Villeneuve begrijpt straffen niet: 'Waarom kreeg Verstappen geen straf?'

10 jul. 2018 14:45 Ruud Dimmers 8 reacties
De wedstrijdleiding kreeg na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië veel kritiek vanwege de uitgekeerde straffen. Kimi Raikkonen werd bestraft met een tijdstraf van tien seconden voor een aanrijding met Hamilton, maar waarom was die straf hoger dan enkele races daarvoor bij een soortgelijk incident? Jacques Villeneuve begrijpt niets van de straffen en de willekeur.

Villeneuve vindt dat er veel te snel gestraft wordt in de F1

"Ik begrijp het niet. Waarom krijgt Raikkonen tien seconden straf en in Frankrijk Vettel maar vijf? Dat klopt gewoon niet, het is racen. Ik ben er geen voorstander van dat er altijd straffen worden uitgedeeld. Die moeten alleen uitgedeeld worden als iemand zich echt misdraagt", laat de Canadees aan Motorsport-Total weten.

De willekeur van de wedstrijdleiding verbaast Villeneuve, die er wel een verklaring voor heeft: "Ik vermoed dat de wedstrijdleiding dacht: Het is Lewis, hij rijdt zijn thuisrace en is in gevecht voor de titel. Dat is dan tien seconden, maar zou het om Bottas gaan dan was het slechts vijf seconden."

Blij met de straffen is de Canadees allerminst. Zelf was hij een bikkelharde racer die van mening is dat de mannen er maximaal voor moeten gaan. Volgens Villeneuve is het ook erg onduidelijk wanneer er wel een straf volgt en wanneer niet.

"In Oostenrijk raakte Verstappen de auto van Raikkonen, maar wat was dat dan? Waarom was daar geen straf? Was het omdat Kimi niet van de baan geraakte?"

Over Lewis versus Kimi is Jacques duidelijk: "Ze waren gewoon hard aan het racen. Lewis zat in een verkeerde positie door zijn slechte start. Lewis liet een gat en Kimi kwam van te ver weg, raakte hem. Dat is gewoon pech."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen