Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Claire Williams heeft het Formule 1-team om zeep geholpen'

Het is pijnlijk om te zien hoe Williams achteraan het veld moeten strijden om maar vooral niet laatste te worden. De laatste wereldkampioen van dat team, Jacques Villeneuve, wijst teambaas Claire Williams aan als de schuldige aan alle ellende.

"Williams heeft ooit een grote fout gemaakt door Claire Williams naar voren te schuiven als de nieuwe teambaas. Het team is op sterven na dood. Ik zie vooral een totaal gebrek aan management", aldus Jacques Villeneuve in gesprek met Motorsport-total.de Er waren binnen de familie alternatieven, waaronder de zoon van Frank Williams, maar Jonathan Williams werd door zijn vader naar verluidt te zwak bevonden voor een dergelijke rol.

Velen zien in Jonathan Williams nu juiste die 'sterke man' die nodig is om het team weer op de rit te krijgen. Dat er koppen moeten rollen is wat Villeneuve betreft wel duidelijk: "Daarbij moet er eerst naar de top van de piramide worden gekeken, daar gaat het meestal als eerste fout. Maar dan moet het team wel toe durven geven dat er daar dingen fout gaan, maar daar lijkt Williams blind voor te zijn. Ik zie dan ook niet hoe Williams op korte termijn uit deze ellende kan komen."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024