© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: 'Claire Williams heeft het Formule 1-team om zeep geholpen'

12 jul. 2018 08:35 Jan van der Burgt 2 reacties
Het is pijnlijk om te zien hoe Williams achteraan het veld moeten strijden om maar vooral niet laatste te worden. De laatste wereldkampioen van dat team, Jacques Villeneuve, wijst teambaas Claire Williams aan als de schuldige aan alle ellende.

Villeneuve vindt dat er koppen moeten rollen bij Williams

"Williams heeft ooit een grote fout gemaakt door Claire Williams naar voren te schuiven als de nieuwe teambaas. Het team is op sterven na dood. Ik zie vooral een totaal gebrek aan management", aldus Jacques Villeneuve in gesprek met Motorsport-total.de

Er waren binnen de familie alternatieven, waaronder de zoon van Frank Williams, maar Jonathan Williams werd door zijn vader naar verluidt te zwak bevonden voor een dergelijke rol.

Velen zien in Jonathan Williams nu juiste die 'sterke man' die nodig is om het team weer op de rit te krijgen. Dat er koppen moeten rollen is wat Villeneuve betreft wel duidelijk:

"Daarbij moet er eerst naar de top van de piramide worden gekeken, daar gaat het meestal als eerste fout. Maar dan moet het team wel toe durven geven dat er daar dingen fout gaan, maar daar lijkt Williams blind voor te zijn. Ik zie dan ook niet hoe Williams op korte termijn uit deze ellende kan komen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen