© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: 'Comeback Kubica is pure publiciteitsstunt'

08 sep. 2017 14:05 Ruud Dimmers 0 reacties
De eventuele comeback van Robert Kubica in de Formule 1 houdt de gemoederen al enkele maanden bezig. Voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve vindt het niets meer of minder dan een publiciteitsstunt van Renault.

Villeneuve vindt niet dat Kubica tweede kans verdient

"Ik begrijp het eerlijk gezegd niet. Wie krijgt er na zes jaar nog de kans om zijn comeback te maken? In zijn laatste F1-seizoen had hij het al moeilijk met Petrov. Kubica won een race, net als Maldonado, met wat geluk. Maar wat heeft hij daarna nog gepresteerd?", vraagt Villeneuve zichzelf af.

"Het is een gegeven dat hij nooit 100% is hersteld van zijn ongeval en dat iedereen zich afvraagt of hij wel klaar is voor zijn comeback. Misschien zijn de auto's te makkelijk geworden om te besturen", laat Villeneuve aan F1nal-lap.be weten.

Villeneuve vindt het niets meer of minder dan een publiciteitsstunt van Renault.

"Als hij zijn ongeval niet had gehad, dan had hij ook geen tweede kans gekregen. Ik ben daar erg verbaast over! Het is gewoon een publiciteitsstunt en dat zit me dwars. Er zijn zoveel andere coureurs die beter zijn, maar nooit een kans krijgen. Dat is moeilijk te verkroppen."

Villeneuve neemt Kubica zelf niets kwalijk. "Voor hem is het geweldig en hij mag van geluk spreken." De Canadees heeft echter weinig op met de Pool die volgens hem tijdens zijn F1-carrière niet goed lag. 

"In mijn periode was hij de derde coureur bij BMW Sauber en het was erg moeilijk om met hem om te gaan. Sociaal gezien was het erg lastig. Je moet in de paddock ook respect tonen voor anderen. Je moet de prestaties en de erelijst van andere coureurs respecteren en dat deed hij niet."

"Voor mij is het moeilijk om ook maar iets positiefs over zijn mogelijke comeback te zeggen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen