Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Villeneuve: "De Formule 1 is te politiek correct geworden"

Jacques Villeneuve is niet te spreken over de houding van de meeste huidige Formule 1-coureurs. Deze houding komt volgens hem echter voort uit het feit dat er in de Formule 1 te veel straffen worden uitgedeeld.

Valtteri Bottas Lewis Hamilton 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In een exclusief interview met RacingNews365 geeft de Canadees aan dat het er vroeger anders aan toe ging in de Formule 1: "Neem dit raceweekend, ik deel een Ferrari 488 GTR met Giancarlo Fisichella. Als de mensen aan ons twee denken, dan zien ze de uitbarsting van Fisichella naar mij toe, tijdens de F1-kwalificatie op de Nurburgring in 2006. Doordat moment denken mensen dat hij en ik problemen met elkaar hebben, wat totaal niet waar is. In die tijd was het namelijk zo dat je flink boos op elkaar werd en daarna was alles ook weer klaar. Geen straffen of penalties, gewoon sportmannen die even boos op elkaar waren, precies zoals het hoort. Dat is nu echter totaal niet meer het geval" aldus Villeneuve die er tijdens het uitspreken van zijn woorden even goed voor is gaan zitten.

"Het is toch ongelofelijk hoe blij coureurs voortaan voor elkaar zijn. Teamgenoten die juichen voor elkaar en de nummer twee die gelukkig is voor degene die als eerste is geëindigd. Dat is in mijn ogen écht de wereld op zijn kop, dat zie je toch in geen een andere sport!? Het lijkt wel of dat al die hedendaagse coureurs voortaan verliefd op elkaar zijn!"

Een gevolg dat volgens de ex-wereldkampioen mede voorkomt uit het feit dat de FIA voortaan veel meer optreed. "De Formule 1 is door al die straffen die de laatste jaren werden uitgedeeld veel te politiek correct geworden. Daardoor worden de coureurs ook steeds milder en dat is precies het tegenovergestelde van wat de sport in mijn ogen nodig heeft."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje