Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Villeneuve diep teleurgesteld nadat team hem pardoes op straat zet

Vlak voor de 24 uur van Le Mans verloor Jacques Villeneuve zijn endurance-stoeltje voor 2023, iets waar hij achter kwam na een statement van het team. De Formule 1-kampioen zegt diep teleurgesteld te zijn en heeft nooit zelf iets van het team gehoord.

Jacques Villeneuve
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op 25 mei liet het Vanwall Racing Team, actief in de endurance-races, weten dat ze afscheid nemen van Jacques Villeneuve voor de prestigieuze 24 uur van Le Mans. De Formule 1-kampioen van 1997 presteerde de eerste drie races van het jaar niet zoals verwacht en crashte in twee van de drie - al kwam dit ook door mechanische problemen.

Toch werd Villeneuve op straat gezet zonder dat hij er ook maar iets van had vernomen. Althans, niet voor het persbericht. "Ik ben diep teleurgesteld om via een publieke aankondiging kennis te nemen van mijn vervanging voor de 24 uur van Le Mans", laat hij weten in een statement.

"Ik heb tot op de dag van vandaag geen officiële communicatie gehad met het team, wat heel verrassend is. Ik sta namelijk gewoon onder contract om mee te doen aan de 24 uur van Le Mans. De timing van het persbericht kwam vreemd genoeg tegelijk met mijn ziekenhuisbezoek voor de geboorte van mijn dochter, dat gepland stond voor 26 mei. Ze waren volledig op de hoogte hiervan, waardoor ik niet direct kon reageren."

"Als racefamilie hebben we onze persoonlijke levens en onze professionele carrières altijd in balans kunnen brengen en racen speelt altijd een prominente rol daarin. Sterker nog, mijn voorbereiding op de 24 uur van Le Mans was zeer gedetailleerd en goed aangepakt."

Extra pijnlijk voor Villeneuve

De voormalig Formule 1-coureur wordt vervangen door Tristan Vautier. Juist het missen van de 24 uur van Le Mans doet extra veel pijn voor de Canadees. "Na overwinningen in de Indy 500, IndyCar en het F1-kampioenschap staat de race in Le Mans zeer hoog op mijn lijstje. Ik betreur dan ook ontzettend dat mij deze kans wordt ontnomen."

"Onder deze omstandigheden heb ik besloten om af te zien van deelname aan de rest van het WEC-seizoen met ByKolles Vanwall. In plaats daarvan zal ik mijn aandacht en energie richten op een meer succesvol race-seizoen in 2024", aldus Villeneuve.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"