Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Een belangrijke voorwaarde voor Hamilton om door te gaan'

Volgens Jacques Villeneuve kijkt Lewis Hamilton eerst naar de prestaties van de Mercedes-bolide van 2022, alvorens hij de keuze maakt om door te gaan met racen in de Formule 1.

Sinds het verliezen van de Grand Prix van Abu Dhabi, en dus het wereldkampioenschap van 2021, is er nog altijd complete radiostilte rondom Lewis Hamilton. Het is nog niet zeker of de Mercedes-coureur volgend jaar op de grid verschijnt of een punt zet achter zijn Formule 1-carrière. Jacques Villeneuve denkt dat hij het laat afhangen van de W13-bolide. Mocht de auto van Mercedes potentie hebben om het WK te winnen, dan zal hij volgens de wereldkampioen van 1997 doorgaan. "Of Hamilton gaat stoppen? Dat hangt af van de wagen die Mercedes Hamilton zal geven, of hij er makkelijk mee kan winnen of juist niet", zegt Villeneuve tegen La Gazzetta Dello Sport . "Lewis is ook wat vermoeider, hij heeft makkelijke seizoenen gekend na het afscheid van Nico Rosberg en hij zal echt niet weer een seizoen willen zoals afgelopen jaar."

Hamilton was in Abu Dhabi vrijwel verzekerd van de overwinning en dus de wereldtitel van 2021, totdat Nicholas Latifi crashte en de race een andere wending kreeg. Na een safety car werd er nog een ronde geracet, wat precies genoeg was voor Max Verstappen om zijn titelrivaal in te halen en de titel te veroveren. Het was een enorme klap voor Hamilton, dat weet ook Villeneuve. "Hij dacht makkelijk het record van acht titels binnen te slepen, maar dat is dus niet gebeurd. Het is alsof je een diamant in je handen hebt en het plots uit je handen wordt gerukt. Op deze manier deed het veel meer pijn dan wanneer Verstappen de hele race (in Abu Dhabi, red.) aan de leiding had gereden."

Afstand tussen Hamilton en Wolff?

De radiostilte rondom Hamilton kan, naast het twijfelen over zijn toekomst in de F1, ook nog een andere reden hebben. "Ik interpreteer de stilte van Hamilton ook als dat hij wat afstand wil nemen van Toto Wolff", analyseert Villeneuve. "Je kunt namelijk met stijl verliezen, terwijl Toto zich gedroeg als iemand die monopolie aan het spelen is en op het moment dat hij verliest het hele bord de lucht in gooit." "Daarmee heeft Wolff in mijn ogen veel imagoschade opgelopen. Hamilton is daar gevoelig voor, want hij denkt ook aan zijn toekomst in Amerika, misschien zelfs in Hollywood."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden