Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Ferrari komt te vroeg voor Leclerc'

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve gaat nog even niet mee in de hype rond Charles Leclerc. De Monegask staat op poleposition om het stoeltje van Kimi Raikkonen bij Ferrari over te nemen, maar de Canadees acht Leclerc daar nog niet klaar voor.

"Ik denk dat een dergelijke overstap te vroeg komt", zo laat Jacques Villeneuve in gesprek met Auto Bild Motorsport optekenen. De Canadees vreest dat bij een overstap van Leclerc naar Ferrari de ontwikkeling van de auto enkel en alleen op Sebastian Vettel neerkomt. "Ze hebben in Kimi Raikkonen een stabiele en ervaren rijder in dienst die zijn steentje bij kan dragen aan de ontwikkeling van de auto. Het zou voor Ferrari een nadeel zijn als Sebastian Vettel in zijn eentje verantwoordelijk is voor het verbeteren van de auto gedurende het seizoen."

Villeneuve adviseert Ferrari dan ook nog een jaar vast te houden aan Kimi Raikkonen om Charles Leclerc nog een jaartje extra te laten rijpen: "Hij zit toch al in de Ferrari-familie, dus waarom die haast? Laat hem nog maar een jaartje bijleren." "Bovendien weten we misschien wel helemaal niet hoe goed Charles Leclerc werkelijk is. Op dit moment kunnen we hem alleen maar vergelijken met Marcus Ericsson."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi