© Sauber

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: 'Ferrari komt te vroeg voor Leclerc'

05 jul. 2018 09:20 Jan van der Burgt 3 reacties
Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve gaat nog even niet mee in de hype rond Charles Leclerc. De Monegask staat op poleposition om het stoeltje van Kimi Raikkonen bij Ferrari over te nemen, maar de Canadees acht Leclerc daar nog niet klaar voor.

Villeneuve snapt de haast van Ferrari niet

"Ik denk dat een dergelijke overstap te vroeg komt", zo laat Jacques Villeneuve in gesprek met Auto Bild Motorsport optekenen. De Canadees vreest dat bij een overstap van Leclerc naar Ferrari de ontwikkeling van de auto enkel en alleen op Sebastian Vettel neerkomt.

"Ze hebben in Kimi Raikkonen een stabiele en ervaren rijder in dienst die zijn steentje bij kan dragen aan de ontwikkeling van de auto. Het zou voor Ferrari een nadeel zijn als Sebastian Vettel in zijn eentje verantwoordelijk is voor het verbeteren van de auto gedurende het seizoen."

Villeneuve adviseert Ferrari dan ook nog een jaar vast te houden aan Kimi Raikkonen om Charles Leclerc nog een jaartje extra te laten rijpen: "Hij zit toch al in de Ferrari-familie, dus waarom die haast? Laat hem nog maar een jaartje bijleren."

"Bovendien weten we misschien wel helemaal niet hoe goed Charles Leclerc werkelijk is. Op dit moment kunnen we hem alleen maar vergelijken met Marcus Ericsson."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen