Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Formule 1 was een gênante, trage vertoning in Monaco'

Jacques Villeneuve heeft net als vele anderen niet genoten van de Grand Prix van Monaco. In zijn ogen gingen de Formule 1-auto's te traag in de rondte.

"In racetrim waren de Formule 1-auto's slechts tien seconden sneller dan de Formule Renaults met hun 200 pk. In de bochten waren die Formule Renaults zelfs sneller dan de Formule 1 auto's. Dat is ronduit gênant" , aldus de wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve in gesprek met het Duitse Motorsport-Magazin.com . Villeneuve wijt het inhaalprobleem in de straten van Monaco vooral aan de banden:

"Het ziet er niet alleen traag uit, maar de coureurs kunnen met de huidige banden ook gewoon niet aanvallen. We hebben in de Formule 1 de juiste banden nodig", zo uit Villeneuve zijn kritiek op Pirelli . De Canadees ziet het echter niet snel gebeuren dat Pirelli banden gaat maken die én snel zijn én waar coureurs daadwerkelijk op aan kunnen vallen in plaats van dat ze hun banden moeten sparen. "Waarom zou Pirelli ook? Daar hebben ze zonder concurrentie geen enkele reden toe." Pirelli geeft zelf echter aan geen trek te hebben in een bandenoorlog in de Formule 1. De Italianen behouden graag hun monopoliepositie en hopen in de toekomst meer te kunnen innoveren .

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'