Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Villeneuve geeft na irritaties rond 'vechtmachine' Verstappen toe: "Die mensen hebben gelijk gekregen"

Van Jacques Villeneuve weten we dat hij niet altijd fan is geweest van Max Verstappen, maar tegenwoordig is hij vol lof over de Nederlandse Red Bull-coureur. Hoe is dat zo omgeturnd?

Verstappen 2024 helmet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve heeft anno 2024 vol bewondering voor Max Verstappen. Dat was wel anders toen hij debuteerde in de Formule 1. Was hij kritisch op de jongeling? Misschien ook, maar er was iets anders dat hem irriteerde.

"Het irriteerde me wat anderen over hem zeiden. Ik kan er niet goed tegen als coureurs bepaalde raceklassen overslaan en dat mensen dan roepen dat een soort uitverkorene is opgestaan die wel even net zoveel gaat winnen in de Formule 1 als bijvoorbeeld een Michael Schumacher of Lewis Hamilton. Dat terwijl ze op dat punt in hun carrière nog niks hebben laten zien, of toch in ieder geval weinig", zo wordt Villeneuve geciteerd door La Gazzetta dello Sport.

De Canadees haalt Charles Leclerc aan als ongelukkig voorbeeld van zijn stelling: "De stap naar de Formule 1 is enorm, maar daarin moet je het wel laten zien. We hebben genoeg coureurs gezien die het goed deden in de juniorklassen en daarom 'voorbestemd' waren om iedereen te verslaan, maar die vervolgens niet in staat bleken om dat waar te maken."

Villeneuve erkent echter dat Verstappen dus bepaald niet tot die laatste categorie behoort: "Het is overduidelijk dat de mensen die al vroeg lovend spraken over Verstappen uiteindelijk geen ongelijk hebben gekregen. Hij is uitgegroeid tot een heuse vechtmachine."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China