Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Villeneuve gelooft Hamilton niet in Red Bull-soap: "Gesprekken vinden altijd plaats"

Gedurende het GP-weekend van Abu Dhabi ging er een verhaal in de rondte dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton contact zou hebben gehad met Red Bull-teambaas Christian Horner over een mogelijk F1-zitje bij de energiedrankfabrikant. Hamilton ontkende dat hij contact opnam met de concurrent. Jacques Villeneuve denkt er het zijne van.

XPB 1222949 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de seizoensafsluiter in Abu Dhabi vertelde Red Bull-kopstuk Christian Horner de pers dat iemand uit het kamp van Lewis Hamilton contact met hem op zou hebben genomen. Het gespreksonderwerp zou een transfer naar Red Bull zijn geweest.

Hamilton en zijn teambaas Toto Wolff ontkenden het gerucht direct. Volgens Hamilton was het Horner die hem een sms stuurde om eens te babbelen. Wolff zei tegenover PlanetF1 het volgende over Horners uitspraken: "Ik weet gewoon niet wat hem motiveert (om dit soort dingen te roepen, red.). We snappen niet hij hoe denkt. Het was Christian zelf die bij Lewis informeerde over zijn beschikbaarheid. Lewis had een gesprek met Christian waar hij mij direct over vertelde. Dat ging niet over een zitje maar gewoon over flauwekul."

Tekst gaat verder onder afbeelding.

			© XPBimages
	© XPBimages

"Als de buitenwereld er lucht van krijgt, moet je het gewoon ontkennen"

Jacques Villeneuve, F1-wereldkampioen van 1997, denkt dat de vork anders in de steel zit. De Canadees zegt het volgende: "Als je onder contract staat is het niet toegestaan om met rivaliserende teams te praten. Maar gesprekken vinden áltijd plaats. Je komt mensen tegen in de paddock en soms kun je iemand 'gebruiken' die niet voor jou werkt. Die persoon kan dan het gesprek voeren zodat je zelf beschermd bent. Als de buitenwereld er lucht van krijgt, moet je het gewoon ontkennen." Hij sluit af: "Wie is er om het te controleren?"

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust