Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Villeneuve geniet van Verstappen-dominantie: "Wat maakt het uit? Én hij sloopt Perez!"

Bijna alle races dit Formule 1-seizoen zijn gewonnen door Max Verstappen. Maakt dat de Formule 1 saai? Volgens de één wel, volgens de ander juist niet. Tot die laatste groep behoort mede-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

Verstappen Zandvoort podium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dertien races, dertien overwinningen voor Red Bull en nummer negen op rij voor Max Verstappen. Hoewel de Grand Prix van Nederland zeker geen makkelijke race was voor de Nederlander - en natuurlijk alle andere concurrenten - won Verstapen alsnog. Is dat nog goed voor de sport, dergelijke 'voorspelbare' uitslagen?

Jacques Villeneuve heeft er een uitgesproken mening over. "Wat boeit het of het goed is voor de sport?!", zo begint hij het exclusieve gesprek met RacingNews365 stellig. "Hij doet het geweldig, dat is het. Dat hoor je niet te stoppen. Hij krijgt het voor elkaar om beter te rijden dan wie dan ook!"

Het verschil tussen Verstappen en teamgenoot Sergio Perez, die nu bijna 150 punten achter staat in het kampioenschap, is volgens Villeneuve makkelijk te verklaren. "Verstappen werkt zo goed met zijn engineer dat hij een auto een soort 'tweede huid' van hem maakt. Als je dat hebt, dan zit je gewoon in de auto, denk je niet na en doe je er gewoon precies mee wat je wilt."

"Dat is waarom Perez de afgelopen jaren denkt: 'Ik kan Max verslaan', maar Max werkt beter met de auto en wat de auto voor hem doet. Daarna sloopt hij Perez. Dát maakt het verschil."

"Dan ben je drie tienden sneller"

Villeneuve spreekt uit eigen ervaring als hij het heeft over de dominantie van Verstappen. In zijn Formule 1-carrière maakte hij naar eigen zeggen iets soortgelijks mee. "Ik had dat aan het einde van '96 en in '97", zo vervolgt hij, verwijzend naar het laatstgenoemde seizoen waarin hij de wereldtitel veroverde.

"Ik sprong in de auto, wist wat de auto kon doen en hij deed precies wat ik verwachtte. Als er dan toch iets anders was, dan was er slechts een kleine aanpassingen nodig. Dan werkt het weer. Je hoeft er verder niet bij stil te staan: als je je in zo'n situatie bevindt, dan rijd je drie tienden sneller. Puur omdat je niet hoeft te anticiperen op wat er gebeurt", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Video Droomoverstap Hulkenberg zet F1-coureursmarkt op scherp