Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Villeneuve haalt uit naar Verstappen: "Arrogant en absoluut geen Driver of the Day"

Waar de kritiek van Jacques Villeneuve aan het adres van Max Verstappen de laatste tijd langzaam maar zeker verstomde, kon de Red Bull-coureur afgelopen weekend in de ogen van Villeneuve nauwelijks iets goed doen. De titel Driver of the Day verdiende de Nederlander in zijn ogen in ieder geval zeker niet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens Jacques Villeneuve had Max Verstappen zijn teleurstellende resultaat in de Grand Prix van Mexico grotendeels aan zichzelf te danken: "Verstappen nam gewoon te veel risico's vandaag. Na zijn uitstapje in de eerste bochten keerde hij bovendien op een gevaarlijke manier terug op de baan, gevaarlijker dan de manier waarop Sebastian Vettel op de baan terugkeerde in Canada, toe hij daar een straf voor kreeg", aldus de wereldkampioen van 1997 in gesprek met Sky Sports Italia.

Verstappen was volgens Villeneuve echter niet alleen op zondag niet op zijn best, ook zijn zaterdag komt hem op kritiek te staan: "Hij reed gewoon een slecht weekend en toonde zich ook nog eens arrogant. Dat is niet het gedrag wat bij iemand die wereldkampioen wil worden hoort. Ik snap dan ook niet dat hij is uitgeroepen tot Driver of the Day na zo'n slecht weekend en zo'n slechte race."

Wat Villeneuve betreft had de wedstrijdleiding op zaterdag nog harder opgetreden tegen Verstappen: "Want wat hij deed was écht gevaarlijk en in mijn ogen verdiende hij een zwaardere straf", zo vervolgt de Canadees, die teamgenoot Alexander Albon erbij haalt om de prestaties van Verstappen van dit moment te duiden: "Die pakt op dit moment gewoon meer punten dan Verstappen."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Mexico

De Grand Prix van Mexico begon spectaculair, maar ging vervolgens als een nachtkaars uit. Max Verstappen kende een ongelukkige start, waarna hij al snel terugviel tot achteraan het veld. Lewis Hamilton profiteerde van een goede strategie en verschalkte daarmee de beide Ferrari's en zijn teamgenoot. RacingNews365 deelde rapportcijfers uit.

Bekijk het album

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Mexico 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Mexico en alle verrichtingen van Max Verstappen.

94 reacties