Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Villeneuve haalt opnieuw hard uit naar Ricciardo: "De waarheid doet pijn"

De vete tussen Jacques Villeneuve en Daniel Ricciardo blijft maar voortduren. Tijdens het Grand Prix-weekend in Canada vlogen de verwijten op en neer. De rust is dus nog niet teruggekeerd, want Villeneuve laat nu van zich horen.

Ricciardo Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Canada was al een spektakel op zichzelf. Daar bovenop zorgden Jacques Villeneuve en Daniel Ricciardo nog voor het nodige verbale spektakel. "Waarom zit hij nog steeds in de F1? Als je het niet kunt, ga je naar huis en maak je ruimte voor iemand anders die je plaats inneem", zo zei de Canadees eerder in het GP-weekend.

Na de kwalificatie reageerde Ricciardo op die woorden. "Hij praat altijd shit. Ik denk dat hij zijn hoofd een paar keer te veel heeft gestoten. Dus ik weet niet of hij ijshockey speelt of zo. Ik geef hem geen kans, maar al die mensen kunnen de pot op. Ik wil nog meer zeggen, maar we laten het hier maar bij." Voor de race was Villeneuve relatief mild voor de Australiër, nadat hij zich knap op P5 kwalificeerde. "Als hij dit weekend zo door kan gaan en dan nog vier, vijf, zes races zo kan rijden, dan komt het helemaal goed. Maar zoals hij al zei, het ontbreekt hem dit jaar aan consistentie." 

"Daniel Ricciardo is een heet hangijzer", zo vertelt hij aan Crypto Sports Betting. "Het is altijd riskant om hem te bekritiseren, omdat hij extreem beschermd wordt door zijn team, de media en door fans op social media. Het is een verbrand onderwerp, want zelfs als je iets constructiefs zegt, word je op de een of andere manier verbrand en heb je veel mensen die boos worden."

In de race had Ricciardo te maken met een valse start en viel hij terug naar de achtste plek en scoorde zo vier punten. "Uiteindelijk zijn de resultaten uitgebleven. Hij was echt goed bij Red Bull en sinds hij daar weg is, is het erg moeilijk geweest en zijn terugkeer is niet flitsend geweest. Hij had een goede kwalificatie en daarna een oké race. Die werd echter ontsierd door de valse start waar hij een penalty voor kreeg. Uiteindelijk scoorde hij punten, omdat coureurs voor hem het verprutsten."

'Enorme aura'

"Hij heeft wat punten mee naar huis genomen, maar dat betekent heel weinig in de context van het seizoen en hij moet meer doen dan dat. Zo simpel is het. Het scorebord liegt niet en dat geldt voor elke coureur. Het is duidelijk dat ik onder zijn huid kroop omdat hij daardoor sneller ging en zelfs Christian Horner vond dat het hem een beetje een boost gaf en misschien had hij dat wel nodig. Hij heeft in ieder geval veel media-aandacht gekregen!"

Villeneuve vervolgt met een uithaal naar de woorden van Ricciardo. "Wat ik ongelooflijk vind, is de reactie die sommige coureurs tegenwoordig in de media hebben. Het is compleet onprofessioneel en heeft niets met het vak te maken. Het kan beledigend voor een persoon zijn en dat is verbazingwekkend. Ik kan me niet voorstellen dat Daniel dat tegen andere media zou zeggen, dus dat is raar. Als hij zegt dat iemand zijn hoofd heeft gestoten tijdens het ijshockeyen, hoe constructief en hoe professioneel is dat dan?", zo vraagt de Canadees zich hardop af.

"Het is heel kinderachtig en mensen zoals Daniel zijn rolmodellen. Ze denken dat dat de juiste manier is om te handelen. Daar moet je voorzichtig mee zijn. Je moet een harde huid hebben, want in de Formule 1 krijg je kritiek en daar moet je tegen kunnen. Zeg niet iets kinderachtigs en beledigends", zo is de boodschap van Villeneuve.

"Ik heb geen idee waarom Daniel Ricciardo zo beschermd wordt, maar hij heeft een enorme aura om zich heen. Dat is goed voor hem, maar stel je voor dat hij dat kan bewijzen met resultaten? Hij heeft niet aan de verwachtingen voldaan en hij is niet consistent, dus hij weet dat hij niet op snelheid is en hij heeft geen resultaten gehad die goed genoeg waren. Zo simpel is het. Er is niets mis mee om dat te zeggen. Het kan pijn doen om het te zeggen, maar je zit in de F1, je moet het accepteren en verder gaan. De waarheid doet pijn."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership