Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: "Hamilton is beter dan Michael Schumacher"

Als je Jacques Villeneuve vraagt de vijf beste Formule 1-coureurs aller tijden op te noemen, schittert de naam van zijn voormalig rivaal Michael Schumacher door afwezigheid. Lewis Hamilton, die op het punt staat zijn vijfde titel in de wacht te slepen, slaat hij bijvoorbeeld hoger aan.

"Ik schat Lewis Hamilton hoger in dan Michael Schumacher. Een flink stuk hoger zelfs", zo laat de Formule 1-wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve zich in gesprek met Reuters ontvallen. Lewis Hamilton staat op het punt zich met een vijfde wereldtitel bij een illuster rijtje te voegen. Enkel Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher gingen hem daar immers in voor. Hamilton behoort statistisch gezien daarmee tot de grootsten aller tijden, iets wat Jacques Villeneuve onderschrijft.

"De vijf grootste kampioenen zijn in mijn ogen Ayrton Senna, Alain Prost, Lewis Hamilton, Niki Lauda en Jackie Stewart. Om Schumacher hing altijd teveel controverse om hem in dit rijtje op te nemen. Veel te vaak werden er vraagtekens geplaatst bij hoe hij zijn races of titels won. Het zijn van een échte kampioen gaat in mijn ogen om meer dan alleen winnen." Het soort controverse dat Schumacher veroorzaakte, ontbreekt in de ogen van Villeneuve compleet in het geval van Lewis Hamilton: "Of je hem mag of niet, hij valt nooit op vuile spelletjes of iets dergelijks te betrappen. Hij is een kampioen zoals een kampioen behoort te zijn."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden