© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: "Hamilton is beter dan Michael Schumacher"

25 okt. 2018 09:45 Jan van der Burgt 8 reacties
Als je Jacques Villeneuve vraagt de vijf beste Formule 1-coureurs aller tijden op te noemen, schittert de naam van zijn voormalig rivaal Michael Schumacher door afwezigheid. Lewis Hamilton, die op het punt staat zijn vijfde titel in de wacht te slepen, slaat hij bijvoorbeeld hoger aan.

"Ik schat Lewis Hamilton hoger in dan Michael Schumacher. Een flink stuk hoger zelfs", zo laat de Formule 1-wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve zich in gesprek met Reuters ontvallen.

Lewis Hamilton staat op het punt zich met een vijfde wereldtitel bij een illuster rijtje te voegen. Enkel Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher gingen hem daar immers in voor. Hamilton behoort statistisch gezien daarmee tot de grootsten aller tijden, iets wat Jacques Villeneuve onderschrijft.

"De vijf grootste kampioenen zijn in mijn ogen Ayrton Senna, Alain Prost, Lewis Hamilton, Niki Lauda en Jackie Stewart. Om Schumacher hing altijd teveel controverse om hem in dit rijtje op te nemen. Veel te vaak werden er vraagtekens geplaatst bij hoe hij zijn races of titels won. Het zijn van een échte kampioen gaat in mijn ogen om meer dan alleen winnen."

Het soort controverse dat Schumacher veroorzaakte, ontbreekt in de ogen van Villeneuve compleet in het geval van Lewis Hamilton: "Of je hem mag of niet, hij valt nooit op vuile spelletjes of iets dergelijks te betrappen. Hij is een kampioen zoals een kampioen behoort te zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen