Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jacques Villeneuve

Villeneuve: "Hamilton maakt deze fouten alleen met Verstappen"

Voormalig F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve verbaast zich over het aantal fouten die Lewis Hamilton in het huidige F1-seizoen heeft gemaakt. De Canadees heeft het gevoel dat de Mercedes-coureur deze fouten normaal gesproken niet had gemaakt, maar dat het vooral komt door de strijd die Hamilton op dit moment uitvecht met Red Bull-coureur Max Verstappen.

Verstappen Hamilton Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Jacques Villeneuve is nooit om een mening verlegen en wanneer hem gevraagd wordt naar wie er in 2021 wereldkampioen zal worden, is de voormalig F1-coureur dan ook duidelijk: "Max Verstappen, hij is dit F1-seizoen namelijk superieur en heeft nog geen echte fouten gemaakt. De Nederlander gaat altijd in de aanval, terwijl Lewis Hamilton juist wat zwakheden heeft getoond. Dat geldt niet alleen voor Lewis, maar ook voor Mercedes dat veel meer fouten heeft gemaakt tot nu toe dan Red Bull", vervolgt Villeneuve zijn analyse over het huidige F1-seizoen tegenover de Corriere della Sera.

Wanneer het incident op Silverstone wordt aangehaald, concludeert Villeneuve dat Hamilton daar liet zien dat er een reden is waarom hij dit jaar al vaak de fout in is gegaan. "Lewis is een coureur die weinig fouten maakt, hij maakt ze alleen met Verstappen. Misschien komt dat omdat hij na het vertrek van Nico Rosberg een relatief makkelijk periode heeft gehad. Hij is misschien wat in slaap gevallen en dit jaar is hij keihard wakker gemaakt", aldus Villeneuve die van mening blijft dat Hamilton ondanks de fouten van dit seizoen een speciale F1-coureur is. "Hamilton blijft een fenomeen."

Ondanks dat er een felle strijd aan de gang is tussen Hamilton en Verstappen, denkt Villeneuve dat de strijd tussen de twee kemphanen niet vergelijken is met de strijd tussen Alain Prost en Ayrton Senna. "De rivaliteit tussen Prost en Senna ging over heel wat limieten heen. Zij hadden een hekel aan elkaar en streden af en toe op een smerige manier tegen elkaar. Dat gebeurd tussen Lewis en Max niet. Hopelijk gaan we dit seizoen wat mooie duels zien tussen de twee, waarbij ze er niet vanaf vliegen. Al gaat dat laatste alsnog wel een keer gebeuren dit seizoen."

Ook interessant:

Max Verstappen had nooit een straf mogen krijgen

Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Tijdschema Hoe laat beginnen de trainingen voor de Formule 1 GP van Spanje?