Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 nieuws

Villeneuve hekelt Leclerc: "Hij verdedigde in Monza net als Magnussen"

Oud-F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve heeft geen goed woord over voor de manier waarop Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Italië zijn leidende positie verdedigde.

Leclerc Hamilton Italie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Tijdens de Grand Prix van Italië ontvouwde zich een intens gevecht om de overwinning tussen Charles Leclerc en Lewis Hamilton. Het ging er zelfs zo hard aan toe dat de Brit het hazenpad moest kiezen toen zijn Ferrari-concurrent bij het ingaan van de Variante della Roggia-chicane op agressieve wijze zijn leidende positie verdedigde.

De Monegask kreeg daarop van wedstrijdleider Michael Masi een waarschuwingsvlag te zien, tot onvrede van oud-Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve, die liever een penalty had gezien voor Leclerc: "Ondanks het feit dat de race in Ferrari-land plaatsvond, moeten we hem gewoon beoordelen net als elke andere coureur."

"In Italië is het lastig om de harde waarheid over een Ferrari-gerelateerd onderwerp te zeggen, want dan word je meteen uitgemaakt voor een idioot. Maar het is gewoon simpel, Leclerc gedroeg zich vandaag als een Magnussen", zo uit de Canadees zijn kritiek tegenover het Duitse Motorsport Magazine.

"Eerst dwong hij Hamilton op het gras en daar kreeg hij dan ook een waarschuwing voor. Niet veel later schoot hij bij de eerste chicane rechtdoor en dat werd door de wedstrijdleiding niet eens onderzocht. Als het een ander circuit was, of als het een andere coureur was geweest, dan was daar sowieso een straf voor uitgedeeld", aldus een zeer kritische Villeneuve.

Luister nu de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"