Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2021

Villeneuve hekelt straf Verstappen: "Alleen daarom werd hij bestraft"

Niet de overwinning van Daniel Ricciardo op het circuit van Monza, maar de crash van Lewis Hamilton en Max Verstappen houdt de gemoederen na afloop van de Italiaanse Grand Prix nog altijd bezig in de Formule 1. Voormalig F1-coureur en wereldkampioen Jacques Villeneuve is duidelijk in zijn terugblik op de F1-race in Italië, volgens de Canadees worden coureurs veel te makkelijk bestraft op het moment.

Verstappen Hamilton Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De Corriere della Sera vroeg Jacques Villeneuve of de straf aan het adres van Max Verstappen na de crash met Lewis Hamilton terecht was en daar volgde een duidelijk antwoord op van de voormalig F1-coureur: "Nee, want zowel Lewis als Max hadden schuld aan de crash in Italië. Verstappen was agressief en had de chicane kunnen afsnijden om contact te vermijden en Hamilton had op zijn beurt tien centimeter ruimte meer kunnen geven. Dat gebeurde echter niet, maar het was niet zo dat een van de coureurs schuld had in dit incident."

"Je kunt namelijk niet iemand verwijten het met opzet te hebben gedaan, terwijl het contact al meters voor de crash begon. Verstappen wilde Hamilton niet van de baan rijden. De Nederlander heeft de straf alleen maar gekregen voor de gevolgen van de crash, omdat hij op de wagen van Hamilton landde. Ze zeggen dat ze niet naar de gevolgen van de crash kijken bij het nemen van de beslissing, maar dat was nu wel het geval", aldus de immer uitgesproken Villeneuve.

"Op Silverstone voerde Hamilton zijn actie ook niet bewust uit. Het was toen een fout van Lewis, maar hij kegelde Verstappen niet opzettelijk van de baan. Het irriteert me dan ook dat fouten op het moment direct bestraft worden."

Volgens de Canadees waren de straffen gedurende zijn tijd in de Formule 1 nauwelijks aanwezig. "Natuurlijk was in mijn tijd alles anders, omdat we toen nog op meerdere plekken konden inhalen. Nu worden F1-coureurs gedwongen om een aanval te doen op het rechte stuk. Daar wordt flink wat bewogen om de andere coureur achter zich te houden, waardoor je als coureur zijnde gedwongen wordt om veel risico's te nemen en dan kan je een fout maken. Dat is wat er op Monza ook gebeurde en in zo'n geval is het moeilijk om een iemand de schuld te geven."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten