Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Villeneuve hoopt op verkoop F1-team aan Andretti: "Voegt toch niks toe"

Komt er over een paar seizoen een nieuw team op de grid of blijven er tien teams in de Formule 1? Met Andretti Formula Racing is er een kanshebber, maar Jacques Villeneuve zit het niet zitten om er een elfde team bij te hebben. Al is het niet om de reden die je zou verwachten.

Cadillac Concept
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sean Bull Design

Begin 2024 velde de Formule 1 een voorlopig oordeel over de toetreding van Andretti Formula Racing tot de koningsklasse van de autosport. De FIA had al ingestemd, maar de F1 besloot om de toetreding voorlopig te weigeren. Zo zou de koningsklasse meer voor Andretti betekenen dan andersom en zou Andretti als elfde team niet competitief genoeg zijn. Het Amerikaanse team wil echter nog steeds graag vanaf 2026 toetreden tot de F1-grid.

Nu spreekt Jacques Villeneuve zich uit over de situatie van Andretti. Hij vindt dat het Amerikaanse team Haas moet kopen. "Op dit moment zijn er een paar teams, zoals Haas, die niets toevoegen aan de F1. Het heeft geen imago. Voor iedereen in de industrie is het veel beter om Haas te vervangen door een andere naam. Waarom zou je een elfde team hebben als misschien iemand Haas kan kopen en een betere naam kan geven?", zo vertelt de Canadees tegenover Best Payout Online Slots.

"Als iemand Haas voor een achterlijke prijs koopt, levert dat voor iedereen een enorme waarde op. Een elfde team zou de waarde alleen maar verdunnen. Je hoeft niet verder te kijken dan dat. Het is business. Audi heeft veel geld uitgegeven om Sauber te kopen en dat heeft waarde gebracht. Dat Haas wordt vervangen door een merknaam is een bonus voor de hele paddock."

Villeneuve vervolgt dan zijn verhaal over de naam Andretti. "Andretti is een geweldige naam, maar dat alleen is niet genoeg. Als ze laatste worden, interesseert het niemand wie hij is. Het is een naam uit het verleden in de Verenigde Staten. Haal hem uit de industrie en de Verenigde Staten en niemand kent hem. Het is een deel van de F1-geschiedenis, het is geen deel van de moderne sport. F1-fans die 20 jaar oud zijn, zouden waarschijnlijk niet weten wie hij is. Op dit moment heeft Amerika drie Grands Prix. Een extra Amerikaanse naam levert niets op", zo is Villeneuve stellig.

Foto: Sean Bull Design

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership