Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve kraakt Hamilton: 'Dat is het verschil tussen hem en Verstappen'

Lewis Hamilton kon tijdens het begin van het Formule 1-seizoen beter zijn best doen, zo is Jacques Villeneuve van mening. De GP van Canada geeft hij hierbij als voorbeeld.

Jacques Villeneuve vindt niet dat Lewis Hamilton op zijn best heeft gereden gedurende de start van het huidige Formule 1-seizoen. Tijdens de GP van Canada was de zevenvoudig wereldkampioen volgens Villeneuve weer 'op niveau' en haalde hij ook het podium, maar er zijn twijfels over zijn prestaties gedurende de eerdere races dit jaar. Voor het eerst sinds de openingsrace in Bahrein stond Hamilton weer op het podium, wat tegelijkertijd pas de tweede keer was dit jaar dat hij boven teamgenoot George Russell finishte. Villeneuve is van mening dat Russell zich 'gewoon' weer voor Hamilton zou hebben gekwalificeerd, mocht hij niet de gok hebben gewaagd om naar droogweerbanden te gaan in de natte kwalificatie. "Hij had daar zeker de snelheid voor", zegt de wereldkampioen van 1997 in de F1 Nation Podcast . "Lewis deed het nog allemaal wat rustiger aan. Hij moet weer zijn vorm terug gaan vinden en presteren op de volle 100%. Dit jaar krijg je de indruk dat hij niet zijn maximale potentie eruit haalt."

Barcelona als voorbeeld

Villeneuve kijkt naar de Grand Prix van Spanje als voorbeeld, waar Hamilton er duidelijk even geen zin in had. "Hij zei: 'Laten we maar stoppen en deze motor sparen'. Hij wilde niet doorrijden en pas later was hij competitief. Dat is denk ik het verschil tussen hem en de Max Verstappen van vorig jaar. Max rijdt altijd op 100%, Hamilton niet." In Canada veranderde dat volgens de voormalig F1-coureur weer. "Hij zat weer voor zijn teamgenoot en stond op het podium. Ja, hij had extreme snelheid. Waarom had hij dat eerder dit seizoen niet? De snelheid kan er dus duidelijk wel zijn."

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht