Villeneuve: 'Max Verstappen is gewoon sneller dan Ricciardo'

16 jul. 2017 11:31 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig Formule 1 coureur Jacques Villeneuve staat niet te boek als de meest optimistische man in de paddock. De wereldkampioen van 1997 laat zich nu echter zeer positief uit over Max Verstappen.

Villeneuve: 'Max Verstappen is volwassen geworden'

In het verleden liet Villeneuve zich vaak nogal wisselend uit over de jonge Verstappen. Voordat Max nog maar één meter had gereden werd hij neergezet als een 'belediging voor de Formule 1', omdat Jacques van mening was dat 'kinderen van 17' niet thuishoorden in de F1. Vorig jaar toonde de Canadees zich voor het eerst onder de indruk van Verstappen na zijn overwinning in Spanje en magistrale inhaalrace. 

Dit seizoen ziet hij dat Verstappen in alle opzichten verder is gegroeid. De Nederlander is volgens hem volwassen geworden en teamgenoot Ricciardo heeft het erg zwaar om hem bij te houden.

"Ricciardo heeft veel meer punten, maar dat is een vertekend beeld. Verstappen is het hele seizoen al sneller, dat ziet iedereen. Hij is ook veel volwassener geworden en dat zie je ook terug in zijn rijstijl," laat dat Canadees aan de NOS weten.

"Daniel heeft erg veel geluk en Max veel pech. Dat hoort soms bij de sport, maar Daniel dwingt het geluk soms ook af. Hij is altijd optimistisch en pakt zijn cadeautjes altijd uit. Hij pakt iedere kans die zich voordoet."

© Red Bull Contentpool

De pech van Verstappen, met vijf uitvalbeurten in zeven races, maakt de Nederlander soms wat moedeloos. Begrijpelijk, aldus Villeneuve die zelf ook een dramatisch jaar met BAR meemaakte.

"Het is dan echt verschrikkelijk frustrerend. Er was in dat seizoen geen enkele race die vlekkeloos verliep. Op een gegeven ogenblik ga je zelfs voorspellen in welke ronde je uitvalt. Ik begrijp heel goed dat Max af en tot radeloos is. Het is gewoon loodzwaar, maar je moet doorgaan. Het enige recept is om positief te blijven."

Max Verstappen baalt dat Red Bull het derde team is en wil races winnen. Hij wordt met regelmaat gelinkt aan Ferrari en Mercedes. De beide topteams houden zijn prestaties dan ook goed in de gaten weet Villeneuve.

"Je moet je teamgenoot verslaan. Als Max beter presteert dan Daniel dan doet hij het gewoon erg goed dit seizoen. De volgende stap is om met Red Bull te vechten voor de titel, of een overstap naar een beter team af te dwingen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen