© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: 'Max Verstappen kan de komende jaren wereldkampioen worden'

28 okt. 2017 11:45 Ruud Dimmers 1 reacties
Voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve heeft in de afgelopen drie seizoenen een 'Verstappen-metamorfose' gekregen. Van criticaster tot groot liefhebber van de Nederlandse Formule 1 coureur.

Villeneuve: 'Verstappen moet alleen nog leren om soms zijn verlies te nemen'

In 2014 en 2015 was Villeneuve ronduit kritisch op Max Verstappen en de Formule 1. Vaak lag het niet eens zozeer aan de Nederlander, maar wel aan het besturend orgaan. De Canadees vond het onvoorstelbaar dat er iemand op 17-jarige leeftijd in de Formule 1 mocht debuteren en noemde het zelfs een schande voor de sport.

Na enkele races erkende Villeneuve al dat Verstappen anders is dan alle andere debutanten. Wat Jacques met regelmaat liet horen was dat Max geduld moest hebben en ook open moest staan voor de kritieken van kampioenen als Alonso en Hamilton. In Nederland worden de woorden van Villeneuve steevast als negatief bestempeld. Een kritische blik op wonderkind Max Verstappen wordt slechts zelden geaccepteerd. 

In een interview met de NOS geeft Villeneuve wederom zijn visie over Verstappen en diens toekomst. Er is nog één puntje waaraan Max moet werken om kampioen te kunnen worden volgens Jacques. De toekomst ziet er echter bijzonder fraai uit.

"Max is razendsnel en erg gegroeid. Het enige dat hij nog moet leren is dat hij soms ook tevreden moet zijn met een iets minder resultaat. Accepteren dat je niet altijd kan en hoeft te winnen. Als je een titel wil scoren tellen alle punten mee."

"Verstappen is zeker in staat om de komende drie jaar de wereldtitel te veroveren. Hij zit perfect bij Red Bull en ze houden van hem. Een overstap naar Ferrari of Mercedes zou niet logisch zijn geweest. Daar genieten Vettel en Hamilton de voorkeur en dat verandert de komende jaren niet. De combinatie Hamilton-Verstappen zou een dodelijke zijn en niet werken."

Mocht een wereldtitel er de komende drie seizoen niet inzitten voor de Nederlander dan krijgt hij volgens Villeneuve nog genoeg kansen.

"Max heeft nog minimaal vijftien jaar de tijd om zijn doel te bereiken, dus relax!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen