Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Max Verstappen nog niet klaar voor de wereldtitel'

De contractverlenging van Max Verstappen bij Red Bull is volgens voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve perfect uitgespeeld door het management van de Nederlander. De wereldkampioen van 1997 ziet in Verstappen de man voor de toekomst, maar Max is nog niet klaar voor de wereldtitel.

Jacques Villeneuve, wereldkampioen in 1997, is van mening dat het management van Max Verstappen het spel met Red Bull perfect heeft gespeeld. De interesse van Ferrari en Mercedes was er wel, maar was nooit concreet. Volgens Villeneuve gebruikte het kamp Verstappen dit om een betere deal te krijgen, waarin Max de absolute nummer één is binnen Red Bull. Verstappen en zijn management zetten Red Bull onder druk: Presteren in 2018, anders ging Max zijn heil ergens anders zoeken. " Het was allemaal bluf om te zorgen dat Max een beter contract bij Red Bull kreeg. Het is allemaal politiek en spel. Een wereldkampioen kan om bepaalde garanties vragen, maar een coureur met twee zeges op zijn naam niet. Hij heeft Red Bull onder druk gezet en dat werkte. Dat heeft Max goed gedaan", laat Villeneuve aan Motorsport.com weten.

Het seizoen 2017 verliep erg moeizaam voor Red Bull, maar de laatste twee maanden is het team in staat gebleken om tijdens de races mee te doen voor de prijzen. Villeneuve ziet in het team nog niet de grote favorieten voor de titel in 2018. " Dan moeten ze direct zo presteren als in de afgelopen races en kunnen ze mogelijk een rol spelen in het WK. Met veel geluk zit er dan een titel in, maar dat zal niet op een dominante manier zijn." Max Verstappen is volgens Villeneuve nog niet klaar voor de wereldtitel, tenzij hij wederom een stap in zijn ontwikkeling maakt. " Hij is klaar om races te winnen, maar nog niet voor een WK, tenzij hij wederom een volgende sprong maakt in zijn volwassenheid. Max is al een stuk volwassener geworden, maar maakt soms nog fouten die cruciaal kunnen zijn in de strijd voor de titel.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi