Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2019

Villeneuve: "Men moet Leclerc niet anders behandelen dan Vettel"

Het was in Bakoe niet het weekend van Charles Leclerc. De vrijdag was nog perfect maar tijdens de kwalificatie ging de jonge Monegask de fout in. Mocht Vettel die fout hebben gemaakt, zou er volgens Villeneuve door de Italiaanse pers en fans heel anders zijn gereageerd.

Waar de Italiaanse pers Vettel al een aantal keer hard aanpakte, daar ontsprong Leclerc afgelopen weekend de dans. Zowel de journalisten als de 'tifosi' reageerden vrij nuchter op de fout van het jonge talent, iets wat voormalig wereldkampioen Villeneuve niet kan waarderen.

"Men moeten begrijpen dat je de coureurs niet verschillend moet behandelen. Zo krijg je wrijving binnen een team en dat is het laatste wat Ferrari kan gebruiken op dit moment", aldus Villeneuve tegenover Sky Sport Italia.

"Natuurlijk begrijp ik dat mensen het Leclerc graag gunnen en in hem de toekomst zien. Echter rijdt Leclerc nu voor Ferrari en moet hij als een Ferrari-coureur behandelt worden. Het is namelijk frustrerend voor Vettel om te zien dat zijn teamgenoot omarmt wordt en zelfs al naar voren wordt geschoven als de nieuwe kopman. Het is dit weekend namelijk gebleken dat Leclerc nog helemaal niet klaar is voor het kopmanschap."

De kritische Canadees ziet Vettel dan ook nog steeds als de absolute kopman van het team en hoopt dat hij het vertrouwen van Ferrari snel weer zal voelen: "Vettel is natuurlijk niet voor niks vier keer wereldkampioen geworden. De afgelopen jaren maakte hij een aantal fouten, maar ik heb niet het idee dat hij door de komst van Leclerc meer fouten is gaan maken. Het zijn meer de frustraties van het niet winnen van nog meer titels die hem af en toe te veel worden."

Ook dit jaar zal Vettel weer in de achtervolging moeten om nog kans te maken op de titel. De achterstand van de Duitser op koploper Valtteri Bottas is na de overwinning van afgelopen weekend opgelopen tot 35 punten.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP Azerbeidzjan 2019

Valtteri Bottas werd de grote winnaar van het weekend, Renault de grote verliezer en Williams was aan Azerbeidzjan gewoonweg veel geld kwijt. Wie krijgt welk cijfer na het raceweekend in Bakoe?

Bekijk het album
RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1