© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Villeneuve naar Ferrari met iconisch startnummer #27

Jacques Villeneuve zit komend jaar op autosportgebied bepaald niet stil. De Canadese wereldkampioen van 1997 zet met regelmaat zijn helm op en stapt daarbij onder andere in een Ferrari met startnummer 27.

Vader Gilles Villeneuve ging zoon Jacques daar in voor. Gilles kwam in de Formule 1 uit voor Ferrari met datzelfde startnummer 27 tot de dag dat hij tragisch verongelukte op het circuit van Zolder. Jacques Villeneuve rijdt komend jaar drie races in een Ferrari 488 GT3 in het Italiaanse GT Endurance Championship.

Het nummer 27 dat op de wagen zal prijken is een mooi eerbetoon aan zijn vader, maar niet geïnitieerd door Jacques zelf: "Ik had liever met nummer 12 gereden. Mijn vader kwam immers om het leven in een auto met starnummer 27. Aan de andere kant won ik wel de Indy 500 met dat startnummer", zo laat de Canadees in gesprek met Motorsport.com weten.

Naast de drie van de vier races van het Italiaanse Endurance Championship komt Villeneuve komend seizoen uit in de NASCAR Euro Series. Omdat de twee kalenders elkaar overlappen, mist de wereldkampioen van 1997 één race van het eerstgenoemde kampioenschap.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen