Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Villeneuve: "Niet Vettel, maar Ricciardo verdiende een penalty tijdens GP Canada"

Ex-Formule 1-coureur Jacques Villeneuve koos na afloop van de Grand Prix van Canada de zijde van Sebastian Vettel, die volgens de Canadees een onterechte penalty kreeg. Bovendien vindt de enkelvoudig wereldkampioen dat Daniel Ricciardo een penalty verdiende voor zijn acties tijdens de race.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault F1

De penalty die Sebastian Vettel mogelijk de overwinning van de Grand Prix van Canada kostte is enkele dagen na de race nog steeds een terugkerend onderwerp van gesprek in de Formule 1-wereld. Ook Jacques Villeneuve liet zich uit over de discutabele beslissing van de race-stewards.

"Eigenlijk was ik niet verbaasd over de penalty, want binnen de wereld van de Formule 1 worden wel vaker verkeerde beslissingen genomen.", vertelt de Canadees in gesprek met Autosport.com.

"Niet per se omdat het Vettel's race verpestte, maar gewoonweg omdat de actie van de Duitser geen straf verdiende. Als Vettel een beweging had gemaakt zoals Daniel Ricciardo dat eerder in de race deed, dan had hij inderdaad een straf verdiend, maar deze beslissing sloeg nergens op."

Villeneuve doelt met zijn uitspraken op de verdedigende acties van de Australiër tegenover Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Ricciardo verdedigde in aanloop naar de laatste chicane op het Circuit Gilles Villeneuve op agressieve wijze zijn positie, waardoor Valtteri Bottas kortstondig in de remmen moest.

"Er moet anders worden gekeken naar opzettelijke acties zoals die van Ricciardo en de actie van Vettel, die na het missen van de bocht geen andere keuze had. Het was een waardeloze beslissing die slecht is voor de Formule 1", concludeert Villeneuve stellig.

4 reacties